Aparate de zbor americane au efectuat misiuni de cercetare în Marea Neagră

Sursa de monitorizare PlaneRadar a informat că, pe 23.06.2019, două aparate de zbor americane au executat zboruri de cercetare în proximitatea coastelor Crimeii și în Donbas.

Astfel, la ora 07.40 (ora Moscovei), un aparat de zbor fără pilot RQ-4A Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, cu numărul de bord 04-2021 și indicativul FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella a NATO din Italia. Drona a traversat spațiul aerian al Bugariei și la ora 12.25 a început monitorizarea liniei de demarcație din Donbas. Aparatul Global Hawk a petrecut în raionul respectiv aproximativ 3,5 ore, după care a zburat către litoralul rusesc de la Marea Neagră.

Pe lângă aceasta, la ora 19.55, un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon al Forțelor Navale ale SUA, cu numărul de bord 169332, a decolat tot de la Sigonella, îndreptându-se către granița de sud a Crimeii. Altitudinea de zbor a acestuia a fost de aproximativ opt kilometri, iar viteza de 792,5 kilometri pe oră. La ora 20.25, avionul se afla la 32 de kilometri de linia de coastă, în raionul Sevastopol.

Avioanele americane desfășoară în mod regulat misiuni în proximitatea frontierelor Peninsulei Crimeea. După cum a declarat Ivan Shonus, deputat în Parlamentul din Crimeea, cazurile frecvente de zboruri de cercetare ale aviației americane la granițele republicii provoacă îngrijorare.

“Astfel de manevre nu corespund unei politici de prietenie sau, cel puțin, de parteneriat. Este timpul ca autoritățile americane să oprească spionajul în peninsula rusă și să treacă la protecția granițelor proprii”, a declarat parlamentarul.

În același timp, potrivit ministrului apărării, Serghei Șoigu, în Crimeea a fost creată o grupare integrată, unică, de trupe, care nu lasă nicio șansă pentru o posibilă încercare de a interveni pe teritoriul Federației Ruse și joacă un rol crucial în asigurarea securității întregii țări.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Militarii americani execută misiuni de cercetare aeriană nu numai în Marea Neagră, ci și în Marea Baltică și Marea Mediterană, în proximitatea granițelor ruse ori a Bazelor Militare rusești din Siria.

În acest scop, sunt întrebuințate avioane de cercetare strategică RC-135V, avioane de patulare antisubmarine P-8A Poseidon și aparate de zbor fără pilot RQ-4B Global Hawk.

De asemenea, în ultima perioadă, la frontierele Federației Ruse au fost semnalate bombardiere strategice americane B-52N. În același timp, bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 sau Tu-95MS desfășoară zboruri similare în Marea Neagră sau în proximitatea frontierelor americane și ale unor state membre NATO.

Toate acestea arată nivelul de încordare la care s-a ajuns între cele două părți.

Sursa: ria.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s