Flotila rusă din Marea Caspică a fost alertată în cadrul verificării inopinate

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 25.06.2019, Flotila rusă din Marea Caspică (FRMC) a fost aletată în cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă.

“În prima etapă a verificării, forțele FRMC au fost aduse la nivelul de pregătire pentru luptă deplină, echipajele navelor au trecut la pregătirea acestora pentru luptă și marș, iar subunitățile regimentului de infanterie marină, pe tehnica de luptă și specială, au efectuat marș în raionul de concentrare”, se arată în comunicatul de presă.

“În cea de-a doua etapă, navele flotilei vor îndeplini misiuni cu executarea de lansări de rachete și trageri de artilerie asupra unor ținte navale, aeriene și de coastă. Grupul de dragoare va îndeplini misiuni antimină, iar navele auxiliare vor complete rezervele de mijloace materiale ale navelor pe mare”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

Infantriștii marini vor executa pregătire pentru apărarea litoralului împotriva desantului, precum și acțiuni în ofensivă.

În poligoane vor fi desfășurate puncte de comandă și observare, vor fi elaborate misiuni de apărare și asigurare multilaterală a trupelor, iar personalul va executa trageri cu armamentul din dotare.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, la verificare vor participa 35 de nave, între care echipajele fregatei Tatarstan, navelor mici purtătoare de rachete și artilerie Grad Sviyazhsk, Uglici, Astrakhan, Volgodonsk și Makhacikhala, dragoare, vedete purtătoare de artilerie și nave auxiliare. Până la sfârșitul săptămânii, peste 1.500 de militari din cadrul FRMC vor desfășura activități în cadrul verificării.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Verificarea inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al Trupelor Regiunii Militare Centru se desfășoară, în perioada 24-27.06.2019, la ordinul președintelui rus, Vladimir Putin. La aceasta participă și structuri din afara regiunii, respectiv din Regiunile Militare Sud și Est, Trupelor de Desant Aerian, Aviației Militare de Transport și Aviației cu rază lungă de acțiune.

FRMC asigură componenta navală a verificării. Este de remarcat faptul că între navele alertate se află două platforme purtătoare de rachete Kalibr, adică Grad Sviyazhsk și Uglici. Este posibil ca, pe timpul verificării, cel puțin una dintre acestea să lanseze una sau mai multe rachete de acest tip.

Pe 24.06.2019, în Regiunea Militară Sud a fost alertată și Brigada 20 Infanterie Moto – Volgograd din cadrul Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s