În Serbia, a început faza activă a exercițiului internațional ruso-belaruso-sârb “Frăția slavă-2019”

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 24.06.2019, pe aerodromul Kovin din Serbia, a început faza activă a exercițiului internațional Frăția slavă-2019.

“Astăzi a început faza activă a exercițiului, în cadrul căreia, subunități cu destinație specială din Federația Rusă și Serbia au îndeplinit misiuni de distrugere a formațiunilor înarmate ilegale. Prima etapă a fazei active a presupus capturarea aerodromului pentru asigurarea transferului subunităților de bază”, a precizat comandantul contingentului rus, general maior Aleksei Naumets.

Acesta a menționat că subunități cu destinație specială din Federația Rusă și Serbia, formate din aproximativ 60 de persoane, au fost desantate, cu ajutorul parașutelor Arbalet-2, dintr-un avion Il-76, în raionul aerodromului Kovin. Militarii s-au deplasat, în secret, către pozițiile teroriștilor convenționali, au eliminat subunitățile de pază și au eliberat ostaticii.

Ulterior, două subunități cu destinație specială din Serbia și Republica Belarus au fost desantate prin debarcare dintr-un elicopter Mi-8 și, cu sprijinul de foc al colegilor ruși, au finalizat capturarea aerodromului.

“După capturarea aerodromului Kovin, s-a desfășurat desantarea forțelor principale ale subunităților de coaliție, fiind parașutate trei mașini de luptă ale desantului BMD-2, peste 75 de parașutiști ruși și 50 de parașutiști sârbi, cu ajutorul parașutelor D-10, precum și 50 de parașutiști din Republica Belarus, cu parașute D-6. Militarii s-au reunit pe platforma de aterizare, au încheiat lichidarea adversarului și s-au deplasat în raionul poligoanelor Oresac și Peskovi, pentru blocarea și distrugerea unor formațiuni înarmate ilegale”, a precizat comandantul contingentului rus.

La exercițiul comun ruso-belaruso-sârb, care se desfășoară în perioada 14-27 iunie, participă peste 600 de militari din cele trei state.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s