Fregatele Amiral Makarov și Pytlivy ale FRMN desfășoară activități de instrucție pe mare

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 27.06.2019, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, fregatele Amiral Makarov și Pytlivy au început să îndeplinească misiuni în poligoanele navale ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

După ieșirea din Sevastopol, echipajele navelor au executat antrenamente de ducere a luptei în mod individual, de protecție antimină, de pază și apărare a navei în timpul staționării într-o radă necunoscută. De asemenea, navele au executat elemente comune de navigație, manevrare și organizare a comunicațiilor.

Ulterior, echipajele au trecut la îndeplinirea de misiuni în poligoanele navale, desfășurând activități individuale, potrivit destinației.

În prezent, fregata Amiral Makarov desfășoară misiuni de organizare a zborurilor unui elicopter Ka-27PL, cu îndeplinirea elementelor de decolare și aterizare la bordul navei, din mers și în timpul staționării. În total, au fost executate aproximativ 30 de cicluri de decolare și aterizare.

La rândul său, fregata Pytlivy a executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale, precum și un exercițiu de apărare antiaeriană, cu întrebuințarea instalațiilor de artilerie împotriva țintelor aeriene.

Potrivit scenariului exercițiului, avioane ale adversarului convențional, al cărui rol a fost jucat de avioane ale Aviației navale a FRMN, au atacat nava din aer. Echipajul a desfășurat activități de descoperire și interceptare a țintelor, a efectuat indicarea țintelor aeriene și distrugerea acestora, utilizând în calitate de ținte bombe luminoase SAB-250, lansate de către avioane.

De asemenea, în timpul ieșirii pe mare, echipajele au efectuat exerciții de luptă pentru vitalitatea navei și de asigurare a controlului compartimentelor avariate în timpul ducerii acțiunilor de luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregatele Amiral Makarov și Pytlivy aparțin Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN.

Probabil, acestea desfășoară misiuni de curs K-2 (activități individuale ale navelor pe mare), care vor continua și în zilele următoare.

Este posibil ca activitățile să facă parte din pregătirile pentru executarea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s