În Federația Rusă, au fost executate lansări electronice simultane de rachete cu complexele Iskander-M și Iskander-K

Departamentul pentru asigurare informațională și comunicații în masă al Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 27.06.2019, că echipajele complexelor operativ-tactice Iskander au trecut la îndeplinirea de misiuni în cadrul verificării inopinate a nivelului de pregătire pentru luptă al armatei de arme întrunite a Regiunii Militare Est din Republica Buriatia.

“Particularitatea verificării marii unități de rachete a constat în executarea unui element complex de instrucție, respectiv lansarea electronică simultană a unei rachete balistice cu complexul Iskander-M și a unei rachete de croazieră cu complexul Iskander-K pentru distrugerea unor ținte protejate ale adversarului”, se arată în comunicatul de presă.

Echipajele complexelor Iskander au distrus țintele de instrucție, după care au executat schimbarea opertivă a poziției de start, pentru îndeplinirea de noi misiuni.

“La rândul lor, specialiștii subunităților de protecție RCB au desfășurat activități de creare a unor perdele de aerosoli și de reducere a expunerii tehnicii, inclusiv a radiațiilor electromagnetice”, au precizat reprezentanții ministerului.

De asemenea, în timpul activităților de control, militarii au respins atacul grupurilor de cercetre-diversiune și au îndeplinit normative la diverse discipline de pregătire pentru luptă.

Pe 24.06.2019, a început o verificare inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al Trupelor Regiunii Militare Centru. Potrivit planului verificării, au fost alertate integral organele de conducere militară ale Regiunii Militare Centru, precum și componente ale Trupelor Regiunilor Militare Sud și Est, mari unități ale Trupelor de Desant Aerian, Aviației Militare de Transport și Aviației cu rază lungă de acțiune. De asemenea, la verificare participă și unele mari unități cu subordonare centrală.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Marea unitate de rachete implicată în activitățile de instrucție este Brigada 103 Rachete – Ulan Ude din cadrul Armatei 36 arme întrunite – Ulan Ude a Regiunii Militare Est.

Probabil, a fost simulată lansarea simultană a unei rachete balistice 9M723-1 și a unei rachete de croazieră 9M728.

La verificarea inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al Trupelor Regiunii Militare Centru participă structuri învecinate aparținând Regiunilor Militare Sud și Est, precum și ale Trupelor de Desant Aerian. Astfel, au fost alertate Brigada 20 Infanterie Moto – Volgograd și Flotila din Marea Caspică aparținând Regiunii Militare Sud, Armata 36 arme întrunite – Ulan Ude din Republica Buriatia a Regiunii Militare Est și Brigada 31 Desant-Asalt – Ulyanovsk a Trupelor de Desant Aerian.

Activitățile desfășurate în cadrul verificării se vor încheia pe 28.06.2019.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s