Gruparea de trupe ruse din Peninsula Crimeea va fi întărită cu un regiment de desant-asalt

În cadrul forumului Armata-2019, aflat în curs de desfășurare în localitatea Kubinka din Regiunea Moscova, șeful Comitetului pentru Apărare din Duma de Stat, Vladimir Șamanov, fost comandant al Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, a declarat că, în peninsula Crimeea, va fi înființat un regiment de desant-asalt al Diviziei 7 Desant-Asalt, care va avea astfel trei regimente de acest tip.

“În prezent, în Crimeea este dislocat un batalion de desant-asalt aparținând Diviziei 7 Desant-Asalt. Pe baza acestuia va fi format Regimentul 97 Desant-Asalt al Diviziei 7”, a precizat acesta.

Divizia 7 Desant-Asalt – Novorossiysk include în prezent două regimente de desant-asalt.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse are loc un proces de trecere a diviziilor de desant aerian și de desant-asalt de la structura pe două regimente la o structură pe trei regimente, care se va încheia în anul 2020.

În acest context, în structura Diviziei 7 Desant-Asalt va fi înființat încă un regiment de desant-asalt, care va fi dislocat în Peninsula Crimeea.

Noul Regiment 97 Desant-Asalt va fi format prin reorganizarea Batalionului 171 Desant-Asalt – Feodosia, înființat la 01.12.2017.

Divizia 7 Desant-Asalt include, în prezent, Regimentul 108 Desant-Asalt – Novorossiysk și Regimentul 247 Desant-Asalt – Stavropol.

Deși initial s-a anunțat că noul regiment de desant-asalt va fi dislocat la Dzhankoy, conducerea militară rusă a optat în cele din urmă pentru localitatea Feodosia. Probabil, această locație a fost aleasă, ca și în cazul localității Novorossiysk, pentru aceesul facil al navelor de desant ale FRMN în acestea, pentru ambarcarea desantiștilor. De asemenea, trebuie precizat faptul că în proximitatea localității Feodosia se află aerodromul Kirovskoe, pe care pot ateriza avioanele Il-76MD ale Aviației Militare de Transport.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s