Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a ieșit în Oceanul Atlantic

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 29.06.2019, fregata Amiral Gorshkov a încheiat îndeplinirea misiunilor marșului de lungă durată în Marea Caraibilor și a ieșit în Oceanul Atlantic.

Pe lângă fregata Amiral Gorshkov, din detașamentul Flotei de Nord mai fac parte remorcherul Nikolai Ciker, nava de asigurare logistică Elbrus și petrolierul Kama.

În prezent, forțele principale ale detașamentului se îndreaptă către punctul de întâlnire cu petrolierul Kama, care, în urmă cu câteva zile, și-a completat rezervele de apă, alimente și carburanți în portul Pointe-a-Pierre din Trinidad Tobago.

După întâlnirea cu petrolierul, navele vor desfășura exerciții de completare a rezervelor de combustibili din mers și vor efectua traversarea Oceanului Atlantic.

Marșul de lungă durată al navelor Flotei de Nord durează deja de patru luni. În acest timp, detașamentul a parcurs peste 29.000 de mile marine și a vizitat porturile Djibouti, Colombo și Quindao, a făcut escale la Vladivostok și în raionul Insulelor Hawaii, a traversat ecuatorul și Oceanul Pacific, s-a aprovizionat în portul Puerto-Bolivar din Ecuador, a trecut prin Canalul Panama și, în perioada 24-26.06.2019, a vizitat portul Havana din Cuba.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pentru fregata Amiral Gorshkov este primul marș de lungă durată de la introducerea în dotarea Flotei de Nord în vara anului 2018.

Detașamentul de nave a plecat de la Severomorsk pe 26 februarie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s