Nave auxiliare ale Flotei ruse din Marea Neagră se deplasează spre Marea Mediterană

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 29.06.2019, că, în conformitate cu Planul de rotație a forțelor, nava atelier PM-138 și petrolierul Ivan Bubnov execută marș de la Sevastopol în Marea Mediterană, pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale.

În prezent, navele auxiliare ale FRMN traversează Strâmtorile Bosfor și Dardanele de la Marea Neagră.

Pe timpul activităților deesfășurate în cadrul grupării, echipajul petrolierului va asigura aprovizionarea navelor cu diverse mijloace materiale, în timp ce echipajul atelierului plutitor va asigura suportul tehnic pentru participanții la misiune.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Atelierele plutitoare ale FRMN și Flotei din Marea Baltică se rotesc în cadrul grupării, desfășurând misiuni de câte șase luni în Punctul de asigurare tehnico-materială al Forțelor Navale din portul sirian Tartus.

Petrolierele FRMN îndeplinesc misiuni pe mare, asigurând completarea rezervelor navelor și vedetelor din compunerea Grupării navale operative.

Existența celor două tipuri de nave este obligatorie în estul Mării Mediterane, acestea aflându-se permanent în misiune.

Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană include în jur de 15 nave de luptă și auxiliare. Numărul acestora poate să crească sau să scadă, în funcție de evoluția situației de securitate din zonă sau de obiectivele stabilite de conducerea statului rus. În baza unui ordin al președintelui Vladimir Putin, în permanență, din compunerea grupării trebuie să facă parte cel puțin o navă de luptă dotată cu rachete de croazieră de tip Kalibr. În prezent, în cadrul grupării se află patru paltforme purtătoare de astfel de rachete, două nave de suprafață și două submarine. Este vorba de fregata Amiral Grigorovici a FRMN, nava mică purtătoare de rachete Veliky Ustiug a Flotilei din Marea Caspică, precum și de submarinele Stary Oskol și Krasnodar din cadrul FRMN.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s