Apărarea antiaeriană din Crimeea a fost alertată, pe fondul exercițiului “Sea Breeze-2019”

Șeful Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, colonel Vadim Astafiev, a anunțat că, pe 02.07.2019, marea unitate de apărare antiaeriană din Crimeea a trecut la verificarea nivelului de pregătire pentru luptă.

“Subunități de apărare antiaeriană aparținând marii unități a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană dislocate în Crimeea au efectuat marșuri în poligon, în cadrul verificării nivelului de pregătire pentru luptă. Efectivele au fost alertate și au trecut la îndeplinirea de misiuni de instrucție și luptă, potrivit destinației”, a precizat Astafiev.

Potrivit declarațiilor sale, în timpul deplasării spre poligon, echipaje ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S au asigurat acoperirea aeriană a complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

“În cadrul părții practice, echipajele complexelor S-400 au efectuat marșuri în raioanele de poziție indicate și au executat desfășurarea complexelor în poziții de luptă”, a menționat Astafiev.

În raioanele de poziție, echipajele au efectuat căutarea, clasificarea și escortarea țintelor, după care au asigurat distrugerea acestora, cu lansări electronice de rachete. Ulterior, echipajele au scimbat, în mod operativ, pozițiile de start, redislocând și desfășurând complexele Triumf în raionul de rezervă.

La verificarea nivelului de pregătire pentru luptă participă peste 300 de militari și aproximativ 30 de unități de tehnică militară și specială.

Pe 01 iulie, în zona coastelor Ucrainei, a început exercițiul anual ucraineano-american Sea Breeze-2019. La exercițiu, pe lângă Forțele Navale ale SUA și Ucrainei, participă nave aparținând Bulgariei, României, Turciei și Georgiei. Forțele Navale ale SUA sunt reprezentate la exercițiu de două nave de luptă, respectiv distrugătorul Carney, cu rachete de croazieră Tomahawk, și nava de desant Yuma.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Marea unitate de apărare antiaeriană din Crimeea a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don este Divizia 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol.

În structura diviziei se află două regimente de apărare antiaeriană și un regiment radiotehnic.

Regimentul 12 Apărare Antiaeriană – Sevastopol include două divizioane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Sevastopol și Evpatoria, precum și un divizion de complexe Pantsir-S.

Regimentul 18 Apărare Antiaeriană – Feodosia are în compunere trei divizioane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Feodosia, Dzhankoy și Kerci, precum și un divizion de complexe Pantsir-S.

Alertarea apărării antiaeriene din Crimeea face parte din măsurile de răspuns ale Federației Ruse la exercițiul Sea Breeze-2019 desfășurat în Marea Neagră. Echipajele complexelor S-400 și Pantsir-S se pregătesc pentru o eventuală respingere a unui atac cu rachete de croazieră sau a unor lovituri aeriene ale aviației participante la exercițiu.

Pe 01.07.2019, în Crimeea au fost desfășurate antrenamente cu complexele de rachete antinavă Bastion și Bal.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s