În vestul Federației Ruse, a fost format un batalion de război electronic

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 02.07.2019, că, în compunerea Armatei 20 arme întrunite, a fost înființat un batalion de război electronic.

“Batalionul de război electronic a fost format și a intrat în compunerea armatei de arme întrunite a Regiunii Militare Vest. Batalionul este primul din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, care a fost dotat cu complexul Palantin”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Regiunii Militare Vest au informat că subunitățile noii unități militare sunt dislocate în Regiunea Voronezh.

“Batalionul de război electronic este destinat pentru cooperarea cu organele de conducere militară ale statului major al armatei pentru a crea o protecție radioelectonică eficientă și pentru a contracara mijloacele tehnice de cercetare”, au spus reprezentanții regiunii.

Complexul de război electronic Palantin, care a început recent să intre în dotarea armatei ruse, este capabil “să orbească” adversarul pe unde scurte și ultrascurte și să-l priveze pe acesta de comunicațiile celulare.

Pe 10 iunie, Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest a anunțat că, în compunerea armatei 20 arme întrunite va fi format un regiment de tancuri. “Noua unitate militară va fi înființată pe baza batalionului de tancuri dislocat în Regiunea Smolensk. Regimentul va întări posibilitățile diviziei de infanterie moto”, au precizat atunci reprezentanții Regiunii Militare Vest.

Armata 20 arme întrunite este una dintre cele mai mari armate de arme întrunite și cadrul forțelor Armate ale Federației Ruse. Statul major al armatei este dislocat la Voronezh. Trupele Armatei 20 arme întrunite sunt dislocate în Regiunile Voronezh, Kursk, Smolensk și Briansk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Armata 20 arme întrunite – Voronezh este principala structură de Forțe Terestre a Federației Ruse dislocată la granița cu Ucraina. În cazul unui conflict militar între cele două părți, marile unități ale armatei vor duce acțiuni de luptă pe teritoriul ucrainean.

În compunerea armatei se află două divizii de infanterie moto și câte o brigadă de tancuri, rachete, artilerie, rachete antiaeriene, transmisiuni (conducere) și asigurare tehnico-materială.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s