FRMN și Aviația din sudul Federației Ruse au început să desfășoare manevre, pe fondul exercițiului “Sea Breeze-2019”

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 03.07.2019, grupări navale ale FRMN și avioane ale Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud au început să desfășoare activități de organizare a cooperării în acvatoriul Mării Negre, în cadrul unui exercițiu planificat, executat pe fondul manevrelor Sea Breeze-2019, cu participarea unor state membre NATO.

“În timpul exercițiului, navele de luptă ale FRMN cooperează cu aviația în sistemul de cercetare și asalt, pentru apărarea unor obiective importante ale infrastructurii de coastă din Peninsula Crimeea, precum și pentru contracararea grupărilor navale ale adversarului convențional, pe mare”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit precizărilor reprezentanților FRMN, în diverse etape ae exercițiului, forțele aviației și flotei vor acționa, prin rotație, ca “amic” și “inamic”, fapt ce va asigura principiul dublei partide în desfășurarea activităților de instrucție și luptă.

“Activitățile planificate de pregătire pentru luptă ale FRMN se desfășoară pe fondul exercițiului Sea Breeze-2019, care a început, pe 01.07.2019, în nord-vestul Mării Negre”, au menționat reprezentanții Departamentului asigurare informațională al FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși reprezentanții ruși susțin că exercițiul aeronaval, care a început în Marea Neagră, are un caracter planificat, probabil că acesta este desfășurat în contrapartidă la manevrele Sea Breeze-2019.

Navele de luptă ale FRMN și avioanele Regiunii Militare Sud vor întrebuința navele aflate pe mare ale statelor membre NATO și partenere în calitate de ținte pe timpul executării acțiunilor de pregătire pentru luptă.

Este posibil ca, în perioada următoare, în sprijinul forțelor Regiunii Militare Sud să fie aduse și avioane aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația strategică).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s