Președintele Vladimir Putin a promulgat Legea privind suspendarea participării Federației Ruse la Tratatul INF

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 03.07.2019, că președintele Vladimir Putin a promulgat Legea privind suspendarea participării Federației Ruse la Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune (Tratatul INF).

Textul legii, care a fost adoptată în Duma de Stat pe 18 iunie și în Consiliul Federației pe 26 iunie, a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice.

În lege se precizează că revenirea Federației Ruse la obligațiile stipulate în tratat se poate face în urma unei decizii a președintelului. Legea intră în vigoare la data publicării acesteia.

Anterior, șeful Comitetului pentru apărare și Securitate din cadrul Consiliului Federației, Viktor Bondarev, a declarat că “adoptarea unei decizii de suspedare a prevederilor tratatului reprezintă o măsură necesară și un mod adecvat de acțiune în domeniul controlului armamentelor”.

SUA au acuzat pentru prima dată Federația Rusă de încălcarea Tratatului INF în luna iulie 2014. Ulterior, Washingtonul a susținut în mod repetat această concluzie. Moscova a respins categoric acuzațiile părții americane de încălcare a tratatului și a emis propriile acuze în cee ace privește respectarea acestuia de către SUA.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ambele părți semnatare ale Tratatului INF desfășoară deja activități de dezvoltare a unor rachete cu rază scurtă și medie de acțiune, cu bazare terestră, care până acum au fost interzise de acesta.

Este posibil ca, Federația Rusă să dispună rapid de un mijloc de distrugere de acest tip, adaptând instalațiile complexului Iskander-M pentru lansarea de rachete de croazieră de tip Kalibr, întrebuințate până în prezent numai în versiune navală. Probabil că specialiștii ruși vor trece în scurt timp la testarea acestora, obținând astfel un complex terestru cu o bătaie cuprinsă între 1.600 și 2.500 de kilometri, în funcție de tipul ogivei utilizate (convențională sau nucleară).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s