Federația Rusă va desanta în Crimeea peste 2.000 de parașutiști din 40 de avioane Il-76MD

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 04.07.2019, că Trupele de Desant Aerian și Aviația Militară de Transport vor efectua, pe 11 iulie, un exercițiu comun, care va presupune desantarea în Crimeea a peste 2.000 de militari.

“Din partea Trupelor de Desant Aerian, la exercițiu vor participa peste 2.000 de militari aparținând marii unități de desant-asalt de la Novorossiysk. Din cadrul Aviației Militare de Transport vor fi implicate aproximativ 40 de avioane Il-76”, se arată în comunicatul de presă.

“Pe 11 iulie, pe aerodromurile de decolare Ivanovo și Ulianovsk, militarii din cadrul Trupelor de Desant Aerian vor fi ambarcați în avioane Il-76, după care vor fi transportați în raioanele indicate, unde vor fi desantați de la altitudini reduse (600-900 de metri) în poligonul Opuk din Crimeea”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Particularitatea exercițiului va consta în executarea de către echipajele Aviației Militare de Transport a unei desantări în două fluxuri paralele, de câte 20 de avioane fiecare, ce vor evolua la intervale de 100 de metri.

“La finalul episodului tactic, subunități ale Trupelor de Desant Aerian vor desfășura activități de capturare a obiectivelor terestre ale adversarului, iar echipaje ale avioanelor Il-76 vor imita aterizarea afgană pe un aerodrom de campanie din poligon. Piloții vor efectua sosirea la aterizare pe o înclinație maximă”, au informat reprezentanții ministerului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Prin amploarea și locul de desfășurare, exercițiul reprezintă o demonstrație de forță a Federației Ruse în Regiunea Mării Negre, pe fondul deteriorării permanente a situației de securitate din zonă.

Trebuie menționat faptul că, în perioada respectivă, se va afla în curs de desfășurare etapa finală a exercițiului Sea Breeze-2019.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s