Apărarea antiaeriană din Crimeea a respins un atac cu rachete de croazieră al adversarului

Șeful Departamentului asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 04.07.2019, militarii ruși din Crimeea au desfășurat un exercițiu de distrugere a rachetelor de croazieră ale adversarului conventional, cu sisteme de rachete antiaeriene S-400 și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir.

“Echipajele de luptă ale sistemelor de rachete antiaeriene S-400 și complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir din compunerea Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud au desfășurat un exercițiu de căutare și distrugere a țintelor aeriene”, a precizat Rulev.

Potrivit declarațiilor acestuia, în timpul exercițiului, militarii au descoperit, escortat și distrus rachete de croazieră ale adversarului convențional.

“Rachetele de croazieră convenționale au fost modelate în format electronic, cu parametrii diferiți ai vitezei de zbor și altitudinii, ceea ce a făcut dificilă lovirea acestora de către echipajele de luptă ale complexelor de rachete antiaeriene”, a spus reprezentantul FRMN.

Anterior s-a anunțat că, în legătură cu intarea unor nave de luptă ale NATO în acvatoriul Mării Negre, Forțele Navale ale Federației Ruse au organizat serviciul de luptă al avioanelor Aviației navale și complexelor de rachete de coastă Bal și Bastion. Pe lângă aceasta, este asigurat sprijinul radioelectronic și monitorizarea directă a navelor alianței cu fregata Pytlivy și nava mică antisubmarin Kasimov.

Pe 01 iulie, în partea de nord-vest a Mării Negre, a început exercițiu naval Sea Breeze-2019. La manevre participă nave și avioane dintr-o serie de state membre NATO (SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Turcia, Polonia, Norvegia, Bulgaria, Grecia, România, Danemarca, Lituania și Estonia) și partenere (Emiratele Arabe Unite, Suedia, Ucraina, Moldova și Georgia).

Comentariu remnmilitaryblog.com: Apărarea antiaeriană din Crimeea a fost alertată pe 02.07.2019, pe fondul exercițiului Sea Breeze-2019.

Forțe și mijloace ale Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, reprezentate de 300 de militari și aproximativ 30 de unități de tehnică militară și specială, au fost alertate și au trecut la îndeplinirea de misiuni potrivit destinației.

În structura diviziei se află două regimente de apărare antiaeriană și un regiment radiotehnic.

Regimentul 12 Apărare Antiaeriană – Sevastopol include două divizioane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Sevastopol și Evpatoria, precum și un divizion de complexe Pantsir-S.

Regimentul 18 Apărare Antiaeriană – Feodosia are în compunere trei divizioane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Feodosia, Dzhankoy și Kerci, precum și un divizion de complexe Pantsir-S.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s