Complexe de rachete Bastion și Bal ale FRMN au distrus o grupare navală a adversarului convențional

Șeful Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, colonel Vadim Astafiev, a anunțat că, pe 05.07.2019, pe fondul manevrelor NATO Sea Breeze-2019, complexe de rachete de coastă Bastion și Bal aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au distrus o grupare navală a adversarului convențional.

“În Crimeea, echipaje ale complexelor de rachete de coastă Bastion și Bal au distrus o grupare navală a adversarului convențional aflată în Marea Neagră, cu ajutorul lansărilor electronice de rachete”, a precizat Astafiev.

Potrivit declarațiilor sale, pentru distrugerea cu foc a țintelor au fost întrebuințați peste 20 de navigatori de aviație, precum și forțe și mijloace din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană: avioane de asalt Su-23SM3, bombardiere Su-24M și Su-34, precum și elicoptere de asalt Ka-52 Alligator și Mi-28N Vânător de noapte.

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud a informat că exercițiile s-au desfășurat în cadrul Zilei unice de foc a sistemului de cercetare și asalt.

“În total, la activitate au participat peste 5.000 de militari, aproximativ 500 de unități de armamente și tehnică militară, între care complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M, lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado-S, Tornado-G și Uragan, precum și tunuri autopropulsate Msta-S și Akatsia”, a spus Astafiev.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Regiunii Militare Sud au fost reluate activitățile de pregătire pentru luptă întrunite, care se desfășoară sub egida așa-numitelor Zile unice.

Pe 04.07.2019, în sudul Federației Ruse s-a desfășurat Ziua unică de luptă împotriva rachetelor de croazieră și a UAV-urilor. Pe timpul acesteia, echipaje ale complexelor Pantsir-S dislocate în Crimeea au distrus peste 100 de rachete de croazieră.

Toate aceste activități executate în Regiunea Militară Sud și, în special, în Crimeea, au loc pe fondul exercițiului ucraineano-american Sea Breeze-2019, care se desfășoară, în perioada 01-12.07.2019, în nord-vestul Mării Negre.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s