Aviația navală a FRMN a executat un atac asupra unei grupări navale a adversarului convențional

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 09.07.2019, în cadrul unor activități planificate de pregătire pentru luptă, Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a efectuat căutarea și distrugerea unui detașament de nave de desant al adversarului convențional.

În etapa inițială a exercițiului, aparate de zbor fără pilot de tip Forpost și Orlan, au îndeplinit misiuni de cercetare, descoperind pe mare un detașament de nave de desant al adversarului convențional, care a fost imitat de navele mari de desant Azov și Cezar Kunikov, precum și de vedetele purtătoare de rachete Ivanovets și Naberezhnye Chelny.

După ce au primit indicarea țintelor de la aparatele de zbor fără pilot, bombardiere de front Su-24 și avioane de vânătoare grele Su-27 aparținând unor mari unități ale FRMN și Regiunii Militare Sud au executat un atac cu bombe asupra unor ținte navale.

De asemenea, piloții au desfășurat activități de evitare a mijloacelor de apărare antiaeriană de pe nave și de la sol ale adversarului convențional.

La exercițiu au participat cinci avioane și două aparate de zbor fără pilot din compunerea Aviației navale și echipajele a patru nave de luptă ale FRMN.

Activitățile planificate de pregătire pentru luptă ale FRMN au loc pe fondul exercițiului Sea Breeze-2019, care a început pe 01 iulie, în partea de nord-vest a Mării Negre.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Implicarea Aviației navale a FRMN în distrugerea unei grupări navale a adversarului convențional coincide cu ieșirea pe mare a navelor participante la exercițiul Sea Breeze-2019, care, până în prezent, s-au aflat în portul ucrainean Odesa.

Acest lucru înseamnă că partea rusă reacționează punctual la activitățile desfășurate în cadrul exercițiului ucraineano-american, urmând ca acțiunile sale să crească în intensitate pe măsură ce navele străine din Marea Neagră vor începe executarea fazei principale a exercițiului.

Aviația navală a FRMN desfășoară misiuni în cooperare cu forțe și mijloace ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană dislocate, în special, în Crimeea. Probabil că, acest fapt se datorează și faptului că, în prezent, din Aviați navală a FRMN lipsește un număr important de avioane și elicoptere. Astfel, cinci avioane de vânătoare Su-30SM și șase elicoptere Ka-27 au fost deplasate recent în Regiunea Kaliningrad, unde vor participa la Parada Navală Principală planificată pentru 28.07.2019, cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s