Expert militar rus despre zborurile de cercetare din Marea Neagră ale statelor membre NATO

În cadrul unei emisiuni a postului de radio Sputnik, directorul comercial al revistei Arsenalul Patriei, expertul militar Aleksei Leonkov, a declarat, pe 09.07.2019, că zborurile de cercetare ale SUA, Marii Britanii și altor state membre NATO în proximitatea frontierelor Federației Ruse au devenit aproape permanente.

“Aceștia încearcă să obțină date de cercetare despre funcționarea mijloacelor noastre radiotehnice, în primul rând a complexelor de apărare antiaeriană, dar și complexelor de apărare de coastă sau a mijloacelor radiotehnice ale Forțelor Aerocosmice. Adică, încearcă să obțină informațiile necesare pe baza cărora vor fi elaborate tacticile de întrebuințare a mijloacelor de atac aerian: avioane aparținând Aviației Tactice și rachete de croazieră cu bazare aeriană și navală. Pentru ei, asta este o practică obișnuită: culegerea de informații pentru obținerea așa-numitelor semnături ale funcționării obiectelor. În cazul ducerii acțiunilor de luptă, aceste informații devin de importanță strategică”, a spus Leonkov.

Potrivit declarațiilor sale, frecvența zborurilor de cercetare ale statelor membre NATO vorbește despre faptul că aceștia nu sunt în stare să-și îndeplinească obiectivele.

“Avioanele zboară, încercând să deschidă sistemul nostru de apărare, dar nu reușesc. Prin urmare, frecvența zborurilor crește, dar rezultatele sunt tot slabe. Ei schimbă aceste avioane tot timpul, crezând că vor putea să obțină toate informațiile strategice necesare. Periodic, cele mai periculoase avioane sunt îndepărtate de avioanele noastre de vânătoare. Avioanele noastre din sistemul de apărare antiaeriană îi trimit pe oaspeții nepoftiți departe de frontierele noastre aeriene”, a declarat Leonkov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă, au fost intensificate zborurile de cercetare efectuate, în special, cu mijloace aeriene americane în proximitatea frontierelor Federației Ruse.

Sunt vizate, în special, Peninsula Crimeea, Regiunea Kaliningrad, vestul Federației Ruse, Ținutul Krasnodar, precum și bazele militare de la Tartus și Hmeimim din Siria.

În acest scop, sunt întrebuințate avioane de cercetare strategică RC-135V, avioane de patulare antisubmarin P-8A Poseidon și aparate de zbor fără pilot RQ-4B Global Hawk.

Culegerea de informații vizează stabilirea de ținte pentru eventuale lovituri cu rachetele de croazieră Tomahawk.

Așa cum a subliniat și expertul militar rus rezultatele activităților de cercetare sunt discutabile și este greu de precizat dacă eforturile financiare alocate în acest scop sunt justificate. Trebuie subliniat faptul că finanțarea acestor operațiuni este asigurată de mai multe state membre ale NATO, inclusiv România.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s