Desantarea militarilor ruși în Crimeea va fi sprijinită din aer de avioane Su-27 și Su-25

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 10.07.2019, că desantarea militarilor în Crimeea va fi sprijinită din aer de avioane de vânătoare Su-27 și de asalt Su-25. Controlul situației aeriene va fi asigurat de un radar zburător de tip A-50U și de un avion de retranslație Il-22.

“În cadrul etapei finale a exercițiului cu desantarea practică a militarilor vor fi implicate peste 40 de avioane militare de transport de tip Il-76, precum și două patrule ale Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud. Controlul situației aeriene și conducerea echipajelor în aer vor fi asigurate de echipajele avioanelor A-50U și Il-22-SURT”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții Ministerului Apărării, la episodul de bază planificat în cadrul exercițiului vor participa peste 50 de echipaje de aviație.

Exercițiul comun al Trupelor de Deant Aerian și Aviației Militare de Transport a început pe 08 iulie, iar etapa principală a acestuia se va desfășura pe 11 iulie, în poligonul Ciauda din Crimeea. Manevrele se desfășoară sub conducerea comandantului Aviației Militare de Transport, general locotenent Vladimir Benediktov, care, pe aerodromul Ivanovo-Nord a stabilit misiunile echipajelor de aviație.

În cadrul pregătirilor pentru acest episod, piloții au studiat zona zborurilor, aterizării, rutele și ordinea acțiunilor în diferite situații de urgență.

După cum a declarat anterior comandantul Diviziei 7 Desant-Asalt, Andrei Sukhovetsky, pe două platforme de aterizare din Crimeea, vor fi desantați aproape 2.500 de militari.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Operațiunea planificată pentru 11.07.2019 în Crimeea este una deosebit de complexă, care va fi organizată cu participarea de subunități aparținând unor structuri din diferite categorii de Forțe Armate și genuri de arme independente.

Aceasta va viza, în primul rând, verificarea capacității Forțelor Armate ale Federației Ruse de proiectare a forței la distanțe mari.

Activitățile se desfășoară pe fondul exercițiului ucraineano-american Sea Breeze-2019, planificat în raioane din nord-vestul Federației Ruse.

Este posibil ca, pe 11.07.2019, în zona Mării Negre să fie aduse și bombardiere strategice ale Aviației cu rază lungă de acțiune.

De asemenea, trebuie precizat faptul că și pe mare, în vestul Peninsulei Crimeea, sunt în curs de desfășurare exerciții navale ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s