Mijloace aeriene din state membre NATO au desfășurat zboruri de cercetare deasupra Mării Negre

Din monitorizarea datelor surselor occidentale de aviație rezultă că, pe 10.07.2019, un aparat de zbor fără pilot RQ-4A Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA și un avion britanic Sentinel R.1 au executat zboruri de cercetare de-a lungul granițelor maritime ale Federației Ruse din Marea Neagră.

Drona americană Global Hawk a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din insula italiană Sicilia și, timp de cinci ore, a patrulat de la extremitatea vestică a Peninsulei Crimeea de-a lungul litoralului de sud-vest și sud al acesteia, la sud de Strâmtoarea Kerci și în procximitatea litoralului Ținutului Krasnodar, până la Soci.

Imediat după aceasta, timp de trei ore, în apropierea coastelor Crimeii s-a aflat un avion britanic de cercetare Sentinel R.1. În raionul Sevastopol, acesta s-a apropiat la o distanță de 66 de kilometri de litoralul rusesc.

Începând de luni, 08.07.2019, acesta este deja al treilea zbor efectuat de avionul britanic în proximitatea frontierelor ruse din Marea Neagră. Acestea s-au desfășurat pe fondul exercițiului Sea Breeze-2019, aflat în curs de desfășurare în Marea Neagră.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând de luni, 08 iulie, navele de luptă ale statelor membre NATO și partenere participante la manevrele Sea Breeze-2019 au ieșit pe mare din portul ucrainean Odesa, fapt ce a determinat o intensificare fără precedent a activităților militare în Marea Neagră și în spațiul aerian situat deasupra acesteia.

Pe lângă participanții la exercițiul anual ucraineano-american, la acestea participă și forțe și mijloace ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Acțiunile se desfășoară, în paralel, în nord-vestul Mării Negre, în apropierea frontierei ucrainene, și la vest de Peninsula Crimeea.

În ceea ce privește zborurile de cercetare, trebuie menționat faptul că, pe 10.07.2019, un avion de cercetare strategică RC-135V al Forțelor Aeriene americane a efectuat un zbor de aproximativ trei ore în apropierea Regiunii Kaliningrad. Acesta a decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s