Aproximativ 20 de nave de luptă și auxiliare ale FRMN au revenit în punctele de dislocare permanentă

Șeful Departamentului asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat, pe 13.07.2019, că grupările navale formate din nave purtătoare de rachete, nave de patrulare, nave antisubmarin, nave de desant și dragoare maritime au încheiat executarea de exerciții tactice și au revenit în punctele de dislocare permanentă.

“În timpul exercițiilor, echipajele navelor, în compunerea grupărilor navale specializate sau întrunite, au îndeplinit algoritmi de ducere a luptei navale cu navele de suprafață ale adversarului convențional. De asemenea, au simulat ieșirea de sub atacul cu rachete sau executarea de atacuri cu armamentul de precizie asupra țintelor de coastă”, a precizat Rulev.

Potrivit declarațiilor sale, navele de luptă, în cooperare cu Aviația navală a FRMN și avioane ale Regiunii Militare Sud au desfășurat activități în sistemul de cercetare și asalt pentru apărarea unor obiective importante ale infrastructurii de coastă a Peninsulei Crimeea și pentru contracararea grupărilor navale ale adversarului convențional pe mare. De asemenea, a fost organizată apărarea unui detașament de nave de desant în timpul debarcării desantului maritim și au fost desfășurate activități de asigurare antimină.

Rulev a menționat că pe mare s-au aflat aproximativ 20 de nave de luptă și auxiliare ale FRMN, între care fregatele Pytlivy și Smetlivy, navele mari de desant Azov și Cezar Kunikov, navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Mirazh, precum și vedetele purtătoare de rachete Ivanovets, Naberezhnye Chelny și R-60.

“După întoarcerea în punctele de dislocare permanentă, echipajele navelor vor completa rezervele de mijloace materiale, vor executa întreținerea armamentelor, sistemelor și mecanismelor navale, iar apoi vor continua să îndeplinească misiuni potrivit Planului de activități al forțelor flotei în anul de instrucție 2019”, a spus reprezentantul FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Revenirea navelor ruse în locurile de dislocare permanentă este oarecum surprinzătoare, ținând cont de faptul că, deși pe 12.07.2019 s-a încheiat exercițiul Sea Breeze-2019, la aceeași dată, în largul coastelor Bulgariei, a început exercițiul NATO Breeze-2019.

Probabil că, în zilele următoare vor ieși pe mare alte nave de luptă ale FRMN, care vor desfășura activități de pregătire pentru luptă, în contrapartidă la manevrele desfășurate de statele membre NATO și partenere în Marea Neagră.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s