Forțe și mijloace ale FRMN monitorizează exercițiul NATO “Breeze-2019”, care a început în Marea Neagră

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 12.07.2019, forțe ale Aviației navale și complexe de rachete de coastă Bastion și Bal aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început să monitorizeze exercițiul Breeze-2019 al statelor NATO și partenere, care a început în Marea Neagră.

“În raioanele indicate a fost organizat serviciul avioanelor din cadrul Aviației navale și a complexelor de rachete de coastă Bastion și Bal. În același timp, are loc și o monitorizare radioelectronică”, se arată în comunicatul de presă.

Exercițiul anual Breeze-2019 se desfășoară, în perioada 12-21.07.2019, în zona coastelor Bulgariei. La activitățile de bază planificate în cadrul acestuia vor participa aproximativ 2.300 de militari, 27 de nave de luptă, nave auxiliare și vedete, cinci avioane și șase elicoptere din statele membre NATO și partenere (Albania, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Georgia, Danemarca, Italia, Canada, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Polonia, România, SUA și Turcia).

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 12.07.2019, în apropierea litoralului Ucrainei s-a încheiat exercițiul Sea Breeze-2019, iar în zona coastelor Bulgariei a început exercițiul Breeze-2019.

Pentru forțele și mijloacele FRMN implicate în monitorizarea acestor activități nu s-a shimbat decât zona de desfășurare a acțiunilor. Navele ruse vor continua să desfășoare activități pe mare, cel puțin până pe 21.07.2019, când se va încheia exercițiul Breeze-2019. De asemenea, în Crimeea și în proximitatea acesteia vor fi executate exerciții în contrapartidă.

Surse: tass.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s