Echipajul submarinului Rostov pe Don al FRMN desfășoară antrenamente de evacuare prin tuburile lanstorpilă

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 16.08.2019, că echipajul submarinului diesel-electric Rostov pe Don al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) desfășoară antrenamente pentru ieșirea din submarin prin tuburile de lansare a torpilelor, în timpul susținerii de normative în complexul de instrucție și antrenament al marinarilor de pe submarine.

În cadrul activităților de acomodare pe complexul de instrucție și antrenament, marinarii îndeplinesc normative privind utilizarea echipamentelor de salvare și exersează ieșirea din submarin prin tuburile de torpile, cu întrebuințarea unor echipamente individuale pentru respirație.

Evacuarea prin tuburile lanstorpilă reprezintă varianta de bază a salvării din submarinul aflat pe fundul mării, iar pentru aceasta este nevoie nu numai de o formă fizică bună, ci și de un nivel corespunzător de pregătire psihologică.

În cadrul celei de-a doua etape de susținere a normativelor, în bazinul complexului de instrucție și antrenament, marinarii au desfășurat antrenamente de echipare în  costumul de salvare și de aterizare în instalația de salvare gonflabilă PSN-10.

Îndeplinirea unui complex de activități de instrucție reprezintă un element obligatoriu al cursului de pregătire pentru luptă al echipajelor de pe submarine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Tuburile de lansare a torpilelor instalate pe submarinele diesel-electrice Proiect 636.3 din dotarea FRMN au un calibru de 533 de milimetri. Fiecare submarin dispune de șase tuburi lanstorpilă, două fiind situate în partea de sus și patru în partea de jos.

În cazul submarinelor Proiect 636.3, prin tuburile de lansare a torpilelor sunt lansate și rachetele de croazieră de tip Kalibr.

Sursa: mil.ru.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s