Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord a trecut prin Canalul Mânecii

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 15.08.2019, crucișătorul Mareșal Ustinov a intrat în Canalul Mânecii. Acesta conduce un detașament de nave din care mai fac parte remorcherul de salvare SB-406 și petrolierul Vyazma.

Reprezentanții Flotei de Nord au precizat că, în timpul zilei, nava urmează să traverseze partea cea mai îngustă a canalului, respectiv Strâmtoarea Pas de Calais, și să-și continue deplasarea spre sud.

Se estimează că nava de luptă a Flotei de Nord va participa la o serie de exerciții cu nave din cadrul altor flote ale Forțelor Navale ale Federației Ruse, precum și cu nave străine. Planul marșului include și escale în porturi ale unor state din Regiunea Mării Mediterane și din unele țări africane.

Crucișătorul Mareșal Ustinov a plecat din Baza Navală – Severomorsk a Flotei de Nord pe 03 iulie, pentru participarea la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg. După paradă, crucișătorul a participat la exercițiul operativ al Forțelor Navale, Scutul oceanului-2019. Din momentul ieșirii din bază, crucișătorul a parcurs 4.300 de mile marine. Marșul detașamentului de nave al Flotei de Nord în zona oceanică îndepărtată se desfășoară sub conducerea șefului de stat major al diviziei de nave de suprafață, căpitan rang I Andrei Saloshin.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Marșul condus de crucișătorul Mareșal Ustinov este al treilea marș de amploare executat în perioda 2018-2019 de nave de luptă și auxiliare ale Flotei de Nord.

Primul dintre acestea a fost condus de distrugătorul Severomorsk, iar al doilea de fregata Amiral Gorshkov.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s