Concernul Almaz-Antey a predat Ministerului rus al Apărării încă un regiment de rachete antiaeriene S-400

Concernul aerocosmic Almaz-Antey a anunțat, pe 12.09.2019, că a predat, în avans, Ministerului rus al Apărării primul regiment de rachete antiaeriene S-400 Triumf din acest an.

“În cadrul îndeplinirii comenzilor de stat pentru apărare, concernul aerocosmic Almaz-Antey a predat, în avans, Ministerului Apărării primul complet de nivel regiment din 2019 de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf”, se arată în comunicatul de presă.

După cum au precizat reprezentanții companiei, predarea a avut loc în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan. Reprezentanții Ministerului Apărării au scos tehnica în poligon și au executat trageri de verificare asupra unor rachete-țintă. “Testele de predare-primire a tehnicii au fost executate cu succes”, au informat reprezentanții concernului.

Compania a informat că părțile componente ale sistemului au fost livrate la depozitul poligonului Kapustin Yar pe calea ferată și au fost amplasate pe suprafețele tehnologice. Înainte de testele de predare-primire, s-au efectuat controlul de intrare, fixarea și reglarea componentelor sistemului S-400.

Anterior, comandantul-șef al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Surovikin, a declarat că, în anul 2018, cinci regimente au fost dotate cu sisteme de rachete antiaeriene S-400, respectiv patru regimente din cadrul Forțelor Aerocosmice și un regiment de la Flota de Nord.

Sistemul S-400 Triumf este destinat pentru apărarea împotriva atacurilor aviației și distrugerea rachetelor strategice, de croazieră și a rachetelor balistice operativ-tactice, precum și a rachetelor balistice cu rază medie de acțiune.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La sfârșitul anului 2018, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispuneau de 27 de regimente de rachete antiaeriene S-400, respectiv 54 de divizioane, 432 de instalații de lansare și 1.728 de rachete antiaeriene.

Potrivit planurilor curente, până în anul 2020, Federația Rusă ar trebui să dețină 56 de divizioane de rachete antiaeriene S-400.

Asta ar însemna că, în mod normal, regimentul livrat pe 12.09.2019 ar trebui să fie ultimul.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s