Două corvete ale FRMN au distrus un submarin al adversarului convențional în acvatoriul Mării Negre

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 12.09.2019, echipajele navelor mici antisubmarin Muromets și Suzdalets ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat activități de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului convențional în Marea Neagră.

În timpul exercițiului, au fost exersate proceduri tactice de urmărire permanentă a submarinului și de distrugere a acestuia cu torpile și bombe reactive.

Manevrarea comună și căutarea submarinului au fost efectuate în cooperare cu un elicopter antisubmarine Ka-27PL și un avion amfibie antisubmarin Be-12 din cadrul Aviației navale a FRMN.

Întrebuințând metode moderne de căutare și descoperire a submarinelor și folosind abordări nestandardizate în cooperarea cu Aviația navală, echipajele navelor mici antisubmarin au descoperit și identificat submarinul adversarului, iar în timpul urmăririi, acesta a fost distrus cu bombe de adâncime.

Activitățile de pregătire pentru luptă au loc în cadrul unor exerciții navale planificate ale marilor unități din cadrul Bazei Navale Crimeea a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele mici antisubmarin Muromets și Suzdalets aparțin grupului tactic de nave antisubmarin al Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

Pe 11.09.2019, a fost executat și un exercițiu al Detașamentului 102 Spetsnaz – Sevastopol pentru lupta cu forțele și mijloacele de diversiune submarine ale adversarului, care face parte tot din Brigada 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol.

De asemenea, pe 10.09.2019, fregata Amiral Makarov a Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol a desfășurat activități de instrucție pe mare, care au inclus și exerciții antisubmarin.

Probabil, pentru asigurarea activităților de luptă împotriva submarinelor desfășurate de navele FRMN, în acvatoriul Mării Negre se află și un submarin diesel-electric Proiect 636.3. Ținând cont de submarinele operaționale aflate în bazele din Marea Neagră, probabil, pe mare se află unul dintre submarinele Novorossiysk sau Kolpino.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s