În poligonul Mulino din Federația Rusă, începe exercițiul ruso-belarus “Scutul uniunii-2019”

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 13.09.2019, în poligonul Mulino din Regiunea Nizhniy Novgorod, începe exercițiul Scutul uniunii-2019, cu participarea a 12.000 de militari din Federația Rusă și Republica Belarus.

“Astăzi, în Regiunea Nizhniy Novgorod, în poligonul Mulino, începe exercițiul operativ comun Scutul uniunii-2019, cu participarea militarilor ruși și belaruși”, se arată în comunicatul de presă.

Exercițiul se desfășoară sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Vest, general colonel Aleksandr Zhuravlev, și șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Republicii Belarus și prim-adjunct al ministrului apărării, general maior Oleg Belokonev. “La exercițiu participă aproximativ 12.000 de militari și până la 950 de unități de tehnică militară. Acesta va dura până pe 19.09.2019”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Vest.

Activitățile din cadrul exercițiului se vor desfășura în două etape, în timpul cărora comandanții vor planifica întrebuințarea trupelor, iar ulterior participanții vor executa căutarea și distrugerea formațiunilor înarmate ilegale aparținând adversarului convențional, precum și subunitățile diversioniste. De asemenea, în timpul exercițiului vor fi exersate metode de ducere a acțiunilor defensive.

Anterior, generalul Zhuravlev a declarat că pregătirea pentru exercițiul comun a fost efectuată în cursul acestui an și a inclus, între altele, executarea unui antrenament comun de comandament și stat major la Sankt Petersburg, cu implicarea unor grupe operative de militari belaruși, precum și activități instructive-metodice la Sankt Petersburg și Minsk.

În luna septembrie 2017, exercițiul comun al militarilor din Federația Rusă și Republica Belarus s-a desfășurat în cadrul manevrelor Vest-2017. Activitățile au fost desfășurate în șase poligoane din Republica Belarus (Lepelsky, Borisovsky, Losvido, Osipovichsky, Ruzhansky și Domanovsky), pe o porțiune de teren situată în apropierea localității belaruse Dretun, precum și pe teritoriile Regiunilor Kaliningrad, Leningrad și Pskov din Federația Rusă. La exercițiu au participat aproximativ 12.700 de militari.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul operativ ruso-belarus Scutul uniunii-2019 are loc pe fondul unei situații politico-militare încordate la granița de vest a Federației Ruse. Potrivit unor declarații recente ale ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, situația este caracterizată de întărirea prezenței militare a NATO în Europa de Est, desfășurarea sistemelor de apărare antirachetă ale SUA în Polonia și România, precum și de extinderea cooperării militare a alianței cu Finlanda și Suedia.

Ministerul rus al Apărării a adoptat o serie de măsuri de răspuns la această situație. Astfel, pentru perfecționarea compunerii de luptă a trupelor și a sistemului de dislocare a acestora, pe direcția vest au fost înființate peste 70 de mari unități și unități militare. De asemenea, Trupele Regiunii Militare Vest au primit în înzestrare câteva mii de unități de tehnică militară modernă.

Și, în final, un rol important îl joacă și pregătirea grupării regionale de trupe a Federației Ruse și singurului său aliat din vest, Republica Belarus. Conforma acordurilor existente, în cazul unui atac din partea unui al treilea stat, armatele din Federația Rusă și Republica Belarus vor acționa în comun.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s