Federația Rusă testează un nou sistem de comunicații criptografice pentru avionul de vânătoare Su-57

Șeful Centrului tehnico-științific Polet al holdingului Roselektronika (parte a Rosteh), Aleksei Ratner, a declarat, pe 18.09.2019, pentru agenția de presă rusă Tass, că o nouă versiune a sistemului de comunicații și transmitere a datelor OSNOD (un sistem întrunit de comunicații, schimburi de date, navigație și identificare), cu protecție îmbunătățită criptografică și împotriva zgomotelor, este supusă testelor de stat pentru avioanele de generația a cincea de tip Su-57.

“Sistemul OSNOD în sine a fost dezvoltat de mai multă vreme și a trăit mai multe generații. Modificarea pentru Su-57 a fost dezvoltată special pentru această aeronavă și astăzi este în curs de testare de stat”, a spus Ratner.

Potrivit declarațiilor acestuia, sistemul dezvoltat la NPP Polet implementează tipuri speciale de protecție împotriva zgomotului și de codificare rezistentă la zgomot cu recuperare de informații. “În plus, este asigurată o protecție criptografică constantă a comunicațiilor, adică interceptarea mesajelor din acest sistem nu va folosi nimănui. Astăzi este unul dintre cele mai protejate sisteme împotriva zgomotului”, a adăugat Ratner.

Sistemul OSNOD a fost creat în interesul asigurării legăturilor la nivel operativ-tactic și este conceput pentru asigurarea conducerii în timp real a diferitelor tipuri de aeronave, pe timpul unor operații terestre, aeriene și navale. Terminalele OSNOD pot fi instalate pe avioane și elicoptere, nave de luptă și obiective terestre, mobile și staționare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministerul rus al Apărării a încheiat până în prezent două contracte pentru achiziționarea de avioane de vânătoare de tip Su-57. Primul, prevede livrarea a două aeronave de acest tip, în perioada 2019-2020, iar al doilea include furnizare a 76 de avioane, până în anul 2027.

Începând din anul 2023, pe noile aeronave vor fi instalate și motoarele pentru etapa a doua de exploatare.

Până în prezent au fost produse 11 prototipuri ale avionului Su-57, care au desfășurat diverse tipuri de teste.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s