În cadrul exercițiului “Centru-2019”, Aviația rusă a verificat forțele de apărare antiaeriană aflate în serviciu

Departamentul pentru informare și comunicații în masă aparținând Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 17.09.2019, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, care se desfășoară sub conducerea șefului Statului Major General al Forțelor Armate și prim-adjunct al ministrului apărării, general de armată Valeri Gherasimov, echipaje de aviație ale Forțelor Aerocosmice au executat zboruri în calitate de ținte de control, pentru verificarea forțelor de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Centru aflate în serviciul de luptă.

În aer au fost ridicate peste 50 de unități de tehnică de aviație, inclusiv avioane de transport An-2 și An-26, avioane de vânătoare Su-35S și MiG-31, elicoptere Mi-8 și Ka-52.

Aeronavele au avut ca misiune depășirea zonei forțelor de serviciu ale Apărării Antiaeriene, fără să fie descoperite de stațiile de radiolocație ale Trupelor Radiotehnice. În acest scop, echipajele Forțelor Aerocosmice au efectuat zboruri, apropiindu-se de zonele de responsabilitate ale subunităților de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Centru din diverse direcții, cu viteze și la altitudini diferite. O parte dintre echipaje au zburat cu sistemele de identificare oprite, la altitudini extrem de mici, în ordine de luptă densă și folosind bruiajul radio.

Zborurile aviației au fost efectuate pe timp de zi și de noapte și au fost înregistrate cu ajutorul mijloacelor de control obiectiv.

Echipajele de luptă ale Trupelor Radiotehnice ale Regiunii Militare Centru au desfășurat activități de descoperire a țintelor aeriene, de clasificare a acestora și au transmis coordonatele la punctul de comandă al marii unități de Apărare Antiaeriană.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Mijloacele de apărare antiaeriană participante la exercițiul de comandament și stat major Centru-2019 sunt concentrate în șase poligoane, de unde desfășoară serviciul de luptă. Cea mai importantă grupare de apărare antiaeriană se află în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan.

Miercuri, 18 septembrie, este ultima zi din prima etapă a exercițiului Centru-2019. Începând cu 19 septembrie, timp de trei zile, se va desfășura etapa a doua, în care trupele participante vor executa misiuni ofensive.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s