Trupele ruse și belaruse au întrebuințat peste 50 de drone în cadrul exercițiului comun “Scutul uniunii-2019”

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.09.2019, în poligonul Mulino din Regiunea Nizhniy Novgorod, în cadrul etapei principale a exercițiului Scutul uniunii-2019, militarii ruși și belaruși au întrebuințat peste 50 de complexe dotate cu aparate de zbor fără pilot.

Echipajele complexelor Zastava, Leer, Granat și Orlan-10 au îndeplinit misiuni de căutare a punctelor de comandă și nodurilor de comunicații, de cercetare a raionului de dislocare a rezervlor adversarului convențional și au predat coordonatele pentru executarea unor atacuri ale subunităților de artilerie dotate cu lansatoare multiple de proiectile reactive Smerci, instalații autopropulsate Msta-S și Gvozdika.

De asemenea, echipajele dronelor Orlan-10 au desfășurat misiuni de indicare a țintelor aeriene ale adversarului convențional necesare pentru dirijarea, escortarea și lansarea electronică de rachete cu complexele terestre de apărare antiaeriană Tunguska și Strela.

În cadrul etapei principale a exercițiului, militarii din cele două state desfășoară activități în cooperare în timpul respingerii ofensivei forțelor superioare ale adversarului convențional și de efectuare a manevrei de apărare. De asemenea, militarii ruși vor executa o contraofensivă.

La exercițiul Scutul uniunii-2019 participă aproximativ 12.000 de militari și 950 de unități de tehnică militară. Exercițiul se desfășoară sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Vest, general colonel Aleksandr Zhuravlev, și șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Republicii Belarus și prim-adjunct al ministrului apărării, general maior Oleg Belokonev.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul operativ Scutul uniunii-2019 se desfășoară, în perioada 13-19 septembrie, în poligonul Mulino.

La acesta participă 8.000 de militari ruși și 4.000 de militari din Republica Belarus.

Activitățile din cadrul exercițiului au fost desfășurate în două etape, în timpul cărora comandanții au planificat întrebuințarea trupelor, iar ulterior participanții au executat căutarea și distrugerea formațiunilor înarmate ilegale aparținând adversarului convențional, precum și a subunităților diversioniste.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s