Complexul de rachete de coastă Utes al FRMN din Crimeea a efectuat lansări electronice de rachete

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 20.09.2019, în cadrul taberei de instrucție a Trupelor de Rachete și Artilerie, echipaje de luptă ale complexului staționar de rachete antinavă Utes al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un exercițiu de distrugere a grupărilor navale de asalt ale adversarului convențional și au executat lansări electronice de rachete (fără trageri practice).

Potrivit planului exercițiului, personalul complexului Utes a primit misiunea de a descoperi pe mare un detașament de nave al avdersarului convențional și de a întrebuința armamentul de rachete împotriva acestuia.

În timpul primei etape a exercițiului, efectivele au desfășurat activități de aducere a complexului în stare de întrebuințare, trecând la posturile de luptă, desfășurând mijloacele de descoperire și urmărire a situației de la suprafața apei și pregătind complexul pentru lansarea de rachete.

În etapa urmăroare a exercițiului, militarii au descoperit țintele de suprafață cu ajutorul stațiilor de radiolocație, au transmis datele obținute la punctele de comandă și au efectuat indicarea țintelor pentru executarea ulterioară cu instalațiile de lansare a unor lansări electronice de rachete asupra țintelor navale.

Scopul exercițiului a constat în perfecționarea deprinderilor echipajelor complexului Utes în timpul îndeplinirii misiunilor de pregătire a acestuia pesntru lansarea atacurilor cu rachete, în diverse condiții ale situației de la suprafața apei.

Complexul staționar de rachete de coastă Utes este destinat pentru distrugerea țintelor navale în acvatoriul Mprii Negre, la distanțe de până la 300 de kilometri, fiind capabil să coopereze eficient cu noile complexe de rachete Bastion și Bal aflate, de asemenea, în dotarea FRMN. Toate obiectiveele complexului Utes sunt dislocate în munți, la o altitudine de 500-600 de metri deasupra nivelului mării.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La taberele de instrucție ale Trupelor de Rachete și Artilerie ale Regiunii Militare Sud participă peste 10.000 de militari și aproximativ 2.000 de unități de tehnică militară, între care peste 20 de echipaje ale complexelor ce utilizează aparate de zbor fără pilot.

Complexul staționar de rachete de coastă Utes din Crimeea aparține Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Rachete de Coastă ale FRMN.

Brigada dispune de trei divizioane de rachete, respectiv două divizioane cu complexe mobile Bastion și Bal și un divizion cu complexul staționar Utes.

În prezent, complexul operativ-tactic Utes întrebuințează două tipuri de rachete de croazieră: P-35B și 3M44 Progress. În perspectivă, acesta va fi dotat cu rachete noi, modernizate.

Ultimele lansări de rachete antinavă cu complexul Utes au fost efectate în lunile aprilie și iulie 2019. De fiecare dată, complexul a lansat câte două rachete antinavă Progress, care au fost distruse cu rachete antiaeriene Shtil de la bordul fregatei Amiral Makarov.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s