Peste 2.000 de militari ruși și 200 de mașini de luptă au fost desantate în cadrul exercițiului “Centru-2019”

Departamentul pentru informare și comunicații în masă aparținând Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 20.09.2019, în poligonul Donguz din Regiunea Orenburg, au fost desantate, simultan, peste 2.000 de militari ai Trupelor de Desant Aerian și 200 de unități de tehnică militară, în cadrul etapei principale a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

Desantul a fost parașutat în spatele dispozitivului adversarului convențional și a executat un atac pe flanc asupra grupării de asalt a acestuia, cucerind un aerodrom de campanie și blocând obiective importante.

Pentru prima dată, a fost desantat integral un regiment de desant-prașutiști cu tehnica din dotare al marii unități de desant din Ivanovo.

Deaantarea a fost efectuată din 71 de avioane de transport de tip Il-76, la viteze de 360 de kilometri pe oră, pe două platforme de aterizare paralele din poligonul Donguz.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Regimentul desantat în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019 aparține Diviziei 98 Desant Aerian – Ivanovo din cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse.

Avioanele militare de transport Il-76 au decolat de pe patru aerodromuri situate în apropierea localităților Ivanovo, Ryazan, Ulyanosvk și Engels.

În total, la exercițiul Centru-2019 au participat aproximativ 4.000 de militari și 1.000 de unități de tehnică de luptă din cadrul Trupelor de Desant Aerian.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un comentariu