Noua fregată rusă Amiral Kasatonov a executat trageri de artilerie în Marea Baltică

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 21.09.2019, în cadrul unei noi etape a testelor de marș de uzină, noua fregată Amiral Kasatonov, Proiect 22350, a executat trageri de artilerie în Marea Baltică.

“În poligoane maritime ale Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), echipajul navei, împreună cu specialiști ai societății producătoare, a executat trageri cu instalația de artilerie A-192M, calibru 130 de milimetri, și cu complexul de rachete și artilerie antiaeriană Palash, calibru 30 de milimetri. Tragerile cu artileria navei au fost efectuate asupra unor ținte navale și aeriene”, se arată în comunicatul de presă.

Vinerea trecută, echipajul navei Amiral Kasatonov a efectuat testarea echipamentelor radiotehnice și a stațiilor de radiolocație ale complexelor de apărare antiaeriană. În acest scop, elicoptere Ka-27 și avioane Su-30SM, Su-27 și Su-24 ale Aviației navale a FRMB au efectuat zboruri deasupra navei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noua fregată Amiral Kasatonov este a doua navă din cadrul Proiectului 22350, respectiv prima din producția de serie.

În cursul lunii septembrie, este planificat ca nava să înceapă testele de stat, care vor dura până în luna decembrie. Ulterior, comandantul Forțelor Navale va semna ordinul de introducere a navei în dotarea Flotei de Nord.

Prima navă Proiect 22350, Amiral Gorshkov, a fost introdusă în înzestrarea Flotei de Nord în luna iulie 2018.

Navele de acest tip, construite cu utilizarea tehnologiei stealth, sunt destinate pentru ducerea acțiunilor de luptă în zona oceanică îndepărtată împotriva navelor de suprafață și submarinelor adversarului și pentru respingerea atacurilor mijloacelor aceriene, atât în mod individual, cât și în compunera grupărilor navale.

Fregatele sunt dotate cu o instalație de artilerie A-192, calibru 130 de milimetri, cu complexul de rachete antiaeriene Redut și cu instalații de lansare pentru 16 rachete Oniks sau Kalibr. În calitate de armament antisubmarin, navele întrebuințează complexul Paket-NK. De asemenea, acestea pot avea la bord un elicopter antisubmarin Ka-27.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s