Două submarine nucleare ale Flotei ruse din Oceanul Pacific au executat lansări de torpile

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Oceanul Pacific a anunțat că, pe 24.09.2019, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, echipajul submarinului nuclear purtător de rachete de croazieră Omsk a executat misiuni de atac asupra unui submarin al adversarului, în poligoane navale de mare adâncime.

Echipajul submarinului Omsk a primit misiunea de a descoperi și distruge un submarin al adversarului convențional. Rolul adversarului a fost jucat de submarinul nuclear cu destinație strategică Aleksandr Nevsky. Ambele submarine au ieșit în secret în raionul de desfășurare a exercițiilor, cu îndeplinirea unui complex de măsuri de asigurare a mascării.

După ce submarinul Omsk a descoperit submarinul adversarului a executat lansări practice de torpile asupra țintei. La rândul său, echipajul submarinului Aleksandr Nevsky a efectuat manevre de ieșire de sub atacul cu torpile, cu întrebuințarea bruiajului hidroacustic.

Pe timpul ieșirii pe mare, echipajele submarinelor au îndeplinit, de asemenea, misiuni de căutare și urmărire în secret a unui submarin al adversarului, executând activități de manevrare în luptă, cu folosirea bruiajului și a țintelor false.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele Flotei ruse din Oceanul Pacific folosesc în mod frecvent procedura de desfășurare a misiunilor de instrucție pe mare în perechi.

În acest fel este asigurat caracterul cu dublă partidă al exercițiilor, care permite îndeplinirea misiunilor în condiții cât mai apropiate de cele reale.

Submarinul Aleksandr Nevsky este unul din cele trei submarine din clasa Borei aflate în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Unul dintre acestea se află la Flota de Nord și două la Flota din Oceanul Pacific. Submarinele sunt purtătoare de rachete balistice intercontinentale de tip Bulava.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s