În cadrul FRMN, a fost executat un exercițiu de salvare a echipajului unui submarin avariat

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 26.09.2019, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a fost desfășurat un exercițiu de căutare și acordare de ajutor unui submarin avariat.

Potrivit planului exercițiului, în timpul îndeplinirii de activități de instrucție pentru luptă, pe un submarin, care se afla la suprafața apei, a apărut o avarie, iar câțiva membri ai echipajului au fost răniți în timp de îcercau să înlăture urmările acesteia. Ulterior, au fost alertate forțele de serviciu ale FRMN.

Submarinul, care a suferit daune interne minore, s-a așezat pe pământ, nu se cunoaște locația exactă a acestuia, iar echipajul a procedat la repararea avariei.

După primirea semnalului de avarie, forțele de serviciu ale Detașamentului de căutare-salvare al FRMN au început desfășurarea în raionul în care se afla submarinul.

În prima etapă a exercițiului, au fost executate elemente de căutare a submarinului aflat pe pământ, cu întrebuințarea de nave, elicoptere și avioane ale Aviației flotei.

După descoperirea acestuia, spre submarinul avariat a fost lansat aparatul de adâncime AS-28 de pe nava de salvare Kommuna. Aparatul, cu o echipă de salvare de urgență la bord, s-a cuplat la obiectul avariat și a urcat la suprafață cu membrii răniți ai echipajului, cărora li s-a acordat asistența medicală necesară la bordul navei de salvare.

În etapa finală a exercițiului, echipajul submarinului, după îndepărtarea urmărilor avariei a urcat submarinul la suprafață și a continuat să îndeplinească misiuni în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă.

La exercițiu, care s-a desfășurat în unul din poligoanele de pregătire ale FRMN din acvatoriul Mării Negre au participat 12 nave de luptă și auxiliare, între care: submarinul Kolpino, nava mică antisubmarin Muromets, dragorul maritim Turbinist, nava de salvare Kommuna, remorcherul de salvare SBS-739, nave de scafandri și de stins incendii, precum și un avion Be-12 și un elicopter Ka-27PS.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-271 Kolpino al Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk se află de mai mult timp pe mare, unde desfășoară misiuni de pregătire pentru luptă.

Pe 25.09.2019, echipajul submarinului a executat scufundări la adâncime, într-un poligon maritim din acvatoriul Mării Negre.

Activtățile submarinului au fost asigurate de nava mică antisubmarin Kasimov și remorcherul de salvare SBS-739.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s