În Federația Rusă, a fost lansată o rachetă Onyks cu complexul de rachete de coastă Bastion

Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 25.09.2019, în cadrul unui exercițiu cu trageri de luptă, un complex de rachete de coastă de tip Bastion, redislocat în Regiunea Chukotka, a distrus o țintă ce imita o navă de luptă a adversarului, cu o rachetă de croazieră Onyks.

“Astăzi, în Chukotka, pentru prima dată în istoria Flotei ruse din Oceanul Pacific, un complex Bastion a executat trageri asupra unei ținte de instrucție, care imita o navă de luptă a adversarului. Ținta care a fost distrusă se afla pe ruta maritimă de nord”, a declarat pentru agenție o sursă din cadrul structurilor de forță din regiune.

Lansarea a fost efectuată din adâncimea Regiunii Chukotka. Distanța de zbor a rachetei Onyks a fost de aproximativ 350 de kilometri, din care aproximativ 200 de kilometri au fost deasupra pământului, ceea ce reprezintă un indicator record pentru acest tip de rachetă.

Complexele de rachete de coastă de tip Bastion au fost dislocate în Peninsula Kanchatka, în compunerea Brigăzii 520 Rachete și Artilerie de Coastă, la sfârșitul anului 2016. Până în prezent, acestea nu au mai fost întrebuințate niciodată în Regiunea Chukotka.

Racheta supersonică P-800 Onyks are o bătaie maximă de distrugere de 500 de kilometri. În acest fel, de pe teritoriul Regiunii Chukotka, complexele Bastion sunt capabile să distrugă ținte pe întreaga parte estică a rutei maritime de nord, de la Strâmtoarea De Long până la Strâmtoarea Bering.

În luna martie 2019, Guvernul Federației Ruse a introdus reguli noi pentru deplasarea navelor militare străine pe ruta maritimă de nord. Astfel, navele străine trebuie să informeze Federația Rusă cu 45 de zile înainte de intrarea pe această rută și să primească la bord specialiști ruși pentru pilotare. În cazul nerespectării acestor cerințe, navelor li se poate refuza accesul, iar în cazul deplasării neautorizate de-a lungul rutei maritime de nord, Federația Rusă își rezervă dreptul de a aplica “măsuri de urgență”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ruta maritimă de nord (Servmorput, SMP) reprezintă cea mai scurtă rută maritimă dintre partea europeană a Federației Ruse și Extremul Orient. În legislația rusă, aceasta este definită drept “comunicația națională istorică de transport unificată a Federației Ruse în Arctica”.

SMP trece prin mările Oceanului Arctic (Barents, Kara, Laptev, Siberia de Est, Chukotka) și parțial prin Oceanul Pacific (Bering).

Lungimea traseului SMP de la Porțile Kara la Golful Providence este de aproximativ 5.600 de kilometri. Distanța de la Sankt Petersburg la Vladivostok de-a lungul acesteia este de peste 14.000 de kilometri (pentru comparație, prin canalul Suez distanța este de peste 23.000 de kilometri).

Utilizarea completă a SMP a fost posibilă datorită procesului de încălzire globală, care a determinat dezghețarea traseului acesteia.

Federația Rusă controlează SMP, inclusiv din punct de vedere militar.

Navele militare ruse folosesc deja în mod curent această rută, pentru executarea de misiuni de pregătire pentru luptă sau pentru diverse transferuri între Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s