Nave de luptă ale FRMC au executat exerciții comune cu echipajul radarului Podsolnukh

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 28.09.2019, echipajele fregatelor Daghestan și Tatarstan și ale navelor mici purtătoare de rachete Makhacikhala și Astrakhan ale Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC), precum și echipaje de luptă ale posturilor Serviciului radiotehnic au executat un exercițiu comun de descoperire a țintelor aeriene și de la suprafața apei și de indicare ulterioară a țintelor pentru navele de luptă, în vederea întrebuințării armamentelor de rachete și artilerie. La exercițiu a fost implicată stația de radiolocație dincolo de linia orizontului Podsolnukh.

Particularitatea principală a stației de radiolocație Podsolnukh constă în acțiunea sa dincolo de linia orizontului. Aceasta este capabilă să descopere obiecte aeriene și de la suprafața apei, la diferite altitudini, aflate atât în vizibilitate directă, cât și dincolo de linia orizontului.

Exercițiul a fost executat pentru perfecționarea cooperării dintre echipajele stației de radiolocație Podsolnukh și punctele de conducere ale navelor de luptă ale FRMC, în timpul descoperirii țintelor aeriene și de la suprafața apei și distrugerii ulterioare a acestora.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Stația de radiolocație pe unde scurte Podsolnukh este destinată pentru descoperirea țintelor aeriene și de la suprafața apei la o distanță de până la 450 de kilometri. Aceasta este întrebuințată, în special, în cadrul sistemului de coastă pentru controlul situației aeriene și maritime, în cele 200 de mile marine ale zonei economice exclusive.

Stația poate să descopere și să escorteze, în regim automatizat, până la 300 de ținte navale și 100 aeriene. Aparatura acesteia este amplasată în containere speciale.

Stația de radiolocație Podsolnukh a fost introdusă în serviciul de luptă al FRMC în anul 2013.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s