Nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Baltică au executat trageri de artilerie

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 27.09.2019, în cadrul verificării nivelului de pregătire pentru luptă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), nave de luptă ale marii unități de nave de suprafață au executat exerciții în acvatoriul Mării Baltice.

În poligoane maritime, o grupare navală de asalt, formată din corvetele Boiky, Stoiky, Soobrazitelny și Steregushci, a desfășurat activități complexe de distrugere a unei grupări navale a adversarului convențional, aflată în unul dintre raioanele Mării Baltice. Datele despre aceasta au fost transferate în mod operativ către nave.

Grupul de ținte de suprafață a fost preluat sub escortă de mijloacele de descoperire prin radiolocație de pe nave. Rolul adversarului a fost jucat de o țintă specială remorcată, care a imitat un detașament de nave.

Pe nave au fost activate mijloacele de război electronic și a fost executat bruiaj pasiv și activ. La apropierea țintei de litoral, echipajele corvetelor au executat, simultan, trageri de artilerie asupra detașamentului de nave de luptă ale adversarului.

La încheiere activităților planificate de pregătire pentru luptă pe mare, echipajele corvetelor au îndeplinit misiuni de căutare și urmărire a submarinelor adversarului.

În etapa următoare a exercițiului, navele vor respinge un atac aerian masiv al adversarului convențional.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, verificarea nivelului de pregătire pentru luptă al FRMB se realizează la încheierea perioadei de instrucție de vară.

Tot pe 27.09.2019, în cadrul verificării, au fost efectuate lansări electronice de rachete cu complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s