În vestul Federației Ruse, a fost formată o brigadă de apărare antiaeriană dotată cu sisteme S-300V4

Comandantul-șef al Forțelor Terestre din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, Oleg Saliukov, a declarat, pe 30.09.2019, în cadrul unui interviu acordat gazetei Krasnaya Zvezda, că, în Regiunea Militară Vest, a fost formată o nouă brigadă de apărare antiaeriană, dotată cu sisteme de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune S-300V4.

Anterior, comandantul Trupelor de Apărare Antiaeriană din cadrul Forțelor Terestre, Aleksandr Leonov, anunțase că, în cadrul armatei ruse, este în curs de formare o brigadă de rachete antiaeriene, care va fi dotată cu sisteme S-300V4. Potrivit declarațiilor sale, brigada va îndeplini misiuni pe una din direcțiile strategice.

Sistemul de rachete antiaeriene S-300V4 este șenilat și este produs de concernul de apărare aerocosmică Almaz-Antey. Acesta are ca misiune protecția trupelor în timpul operațiilor ofensive și defensive, precum și apărarea antiaeriană și antirachetă a obiectivelor Forțelor Terestre.

Un divizion de rachete antiaeriene S-300V4 a asigurat apărarea antiaeriană a Bazei Navale ruse din portul sirian Tartus. În anul 2018, s-a anunțat că divizionul de rachete S-300V4 a fost adus din Siria, iar în locul acestuia au fost dislocate complexe de apărare antiaeriană S-400 Triumf.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sistemul de rachete antiaeriene S-300V4 reprezintă versiunea modernizată a sistemelor S-300V și S-300VM. Acesta asigură distrugerea rachetelor balistice și țintelor aerodinamice la distanțe de până la 400 de kilometri și altitudini de până la 37 de kilometri.

Este de remarcat faptul că rachetele întrebuințate de sistemul S-300V4 au viteze hipersonice. De exemplu, racheta grea a sistemului are o viteză de 7,5 Mach. De asemenea, o altă rachetă a acestuia, 9M82MV, cu o bătaie de 350 de kilometri, are o viteză de nouă Mach.

Conducerea militară rusă intenționează formarea în fiecare Regiune Militară a câte unei brigăzi de rachete dotate cu sisteme de rachete antiaeriene S-300V4. Prima brigadă de acest tip a fost operaționalizată la 01.12.2017 în Regiunea Militară Sud, mai precis în Caucazul de Nord. Probabil este vorba despre Brigada 67 Rachete Antiaeriene – Vladikavkaz a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Brigada formată în Regiunea Militară Vest și dotată cu sistemul de rachete antiaeriene S-300V4 este, probabil, Brigada 53 Rachete Antiaeriene – Kursk a Armatei 20 arme întrunite – Voronezh.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s