Nave ale Flotei ruse din Marea Baltică au început desfășurarea unui marș de instrucție spre Oceanul Indian

Șeful Departamentului Asigurare Informațională al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), căpitan rang I Roman Martov, a anunțat că, pe 01.10.2019, un detașament de nave din cadrul flotei a ieșit din Baza Navală – Baltiysk și a luat curs spre Oceanul Indian, într-un marș de instrucție.

“Detașamentul de nave, format din nava de patrulare Iaroslav Mudry, remorcherul maritim Viktor Konetskiy și petrolierul Yelnya, a plecat într-un marș de lungă durată, în conformitate cu Planul de activități internaționale al Ministerului Apărării pentru acest an. Pe nave se află un grup de luptă antiteroristă din compunera marii unități de infanterie marina a FRMB”, a precizat Manturov.

Potrivit declarațiilor sale, pe timpul marșului, detașamentul de nave al FRMB va participa, pentru prima dată, la partea navală a exercițiului ruso-indian Indra-2019, care va fi executată, în perioada 10-19 decembrie, în acvatoriul Oceanului Indian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este de remarcat faptul că marșul de instrucție al navelor FRMB nu este unul singular și se desfășoară într-un cadru mai larg, ce vizează, probabil, afirmarea Federației Ruse ca mare putere militară navală.

Tot pe 01.10.2019, un detașament de nave al Flotei din Oceanul Pacific, format din crucișătorul Variag, distrugătorul Amiral Panteleev și petrolierul Pechenga, a plecat din Vladivostok într-un marș de instrucție în Regiunea Asia-Pacific.

De asemenea, în Marea Mediterană se află un detașament de nave al Flotei de Nord, într-un marș de instrucție început pe 03.07.2019. Din acesta fac parte crucișătorul Mareșal Ustinov, remorcherul de salvare SB-406 și petrolierul Vyazma.

Astfel se poate constata că, în afară de Flota din Marea Neagră și Flotila din Marea Caspică, ce asigură navele Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană, toate celelalte flote ale Federației Ruse desfășoară marșuri de lungă durată, în diverse zone ale Oceanului Planetar.

Dacă la acestea adăugăm cele două marșuri de instrucție de amploare desfășurate, în perioada 2018-2019, de distrugătorul Severomorsk și fregata Amiral Gorshkov, ambele din compunerea Flotei de Nord, se poate aprecia că Forțele Navale ale Federației Ruse sunt în măsură să susțină pe termen lung grupări navale aflate în misiuni departe de bazele de dislocare permanentă.

Ținând cont de faptul că toate aceste nave îndeplinesc și misiuni militar-diplomatice, efectuând escale în diverse porturi ale lumii, se poate afirma că Federația Rusă utilizează Forțele Navale pentru promovarea intereselor în anumite zone.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s