Presa americană a apreciat noul avion de vânătoare rusesc de tip Su-35S, de generație 4++

Cotidianul rus Izvestia a informat, în ediția din 05.10.2019, că, potrivit publicației americane The National Interest, cu toate că cel mai nou avion de vânătoare rusesc Su-57 este considerat la Moscova un viitor înlocuitor pentru modelele mai veci de aeronave, care să garanteze superioritatea aeriană a Federației Ruse, avionul de vânătoare Su-35S a devenit deja unul dintre cele mai bune avioane ale Forțelor Aerocosmice.

Publicația americană notează că avionul de vânătoare Su-35S a confirmat deja în Siria, iar piloții acestuia și-au perfecționat deprinderile, în timpul luptei împotriva teroriștilor.

“Cu excepția avionului Su-57, Su-35S pare să fie unul dintre cele mai moderne avioane de luptă rusești. Ca o modernizare profundă a puternicului Su-27 sovietic, Su-35S dispune de o avionică refăcută (mijloacele electronice de la bord), de un cadru mai ușor, capacitate de tracțiune în vector 3D și o gamă de arme extinsă în mod semnificativ”, se arată în articol.

Autorul materialului acordă o atenție deosebită rachetelor de croazieră Kalibr și rachetelor Vympel R-77 din clasa aer-aer, care au devenit un concurent serios pentru rachetele americane AIM-120 AMRAAM.

În articol se presupune că Su-35S a fost dezvoltat ca o soluție temporară, ca un avion de vânătoare modernizat, care să mențină Forțele Aerocosmice până când va fi gata avionul Su-57. Însă, avionul a depeșit deja așteptările și poate să devină un concurrent serios pentru noile avioane de generația a cincea.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se află 84 de avioane de vânătoare de tip Su-35S, de generație 4++. Cu acestea au fost formate șapte escadrile de aviație de vânătoare, în Regiunile Militare Est și Vest.

În baza unor contracte încheiate în anii 2009 și 2015, Ministerul rus al Apărării a comandat 98 de aeronave de acest tip.

De asemenea, avionul Su-35 a fost vândut deja la export. Forțele Aeriene ale Chinei dispun de două escadrile de avioane de acest tip, dotate cu 24 de aeronave. Livrarea avioanelor Su-35 în China a fost finalizată la sfârșitul anului 2018.

În continuare, în străinătate există un interes crescut pentru avioanele Su-35S, desfășurându-se negocieri cu o serie de state, între care Indonezia și Turcia, pentru livrarea acestor aeronave.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s