Testarea noii bombe de aviație rusești “Drel” va fi întârziată din cauza vremii nefavorabile

Șeful concernului Tekhmash din Federația Rusă, Vladimir Lepin, a declarat, pe 06.10.2019, pentru agenția de presă rusă Interfax, că, cel mai probabil, testele de stat ale noii bombe de aviație Drel nu vor putea fi încheiate înainte de sfârșitul anului 2019.

“Asta este aviația. Vedeți cum este vremea. Și va fi și mai rău”, a spus Lepin, răspunzând la întrebarea dacă testele de stat ale bombei Drel vor fi finalizate, așa cum era planificat, în cursul anului 2019.

Despre faptul că testele de stat ale noii bombe de aviație Drel vor fi  încheiate până la sfârșitul anului 2019 a informat Serviciul de presă al Tekhmash, în luna iunie, la forumul Armata-2019.

Dezvoltarea bombei a fost anunțată în anul 2016, după care a început testarea acesteia. Noua bombă va fi întrebuințată de avioanele Aviației Operativ-Tactice. Adjunctul șefului Tekhmash, Aleksandr Kochkin, a precizat că bomba va fi introdusă și în dotarea avionului de vânătoare de generația a cincea Su-57.

Bomba de aviație Drel a fost dezvoltată de NPO Bazalt (parte a Tekhmash). Aceasta este destinată pentru distrugerea tehnicii blindate, a radarelor terestre și a punctelor de conducere ale instalațiilor energetice și complexelor de rachete antiaeriene. Potrivit precizărilor dezvoltatorului, bomba nu poate fi detectată de radare.

Bomba de aviație Drel poate să planeze pe o distanță de 30 de kilometri, fapt ce permite întrebuințarea acesteia fără intrarea în zona de acțiune a apărării antiaeriene a adversarului. Pentru navigație, bomba folosește sistemul Glonass.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bomba de aviație Drel, cu o greutate de 500 de kilograme, este echipată cu 15 elemente de luptă individuale. La sfârșitul traiectoriei, acestea sunt separate de bombă și parașutate, fiind dirijate către țintă cu ajutorul senzorilor radar și în infraroșu. Principala țintă a acestora sunt tancurile, elementele bombei lovind partea superioară a blindatelor, care este cel mai puțin protejată.

Avantajul principal al bombei de aviație Drel este reprezentat de costul redus, combinat cu precizia și bătaia mare. Specialiștii militari apreciază că, datorită prețului mic, aceste bombe vor fi întrebuințate la scară largă.

Întroducerea noii bombe în înzestrare este estimată pentru perioada 2019-2020.

Sursa: interfax.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s