În vestul Federației Ruse, a fost executat un antrenament de comunicații al aviației și apărării antiaeriene

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 06.10.2019, în marile unități și unități militare ale Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a fost executat un antrenament de comunicații.

Scopul principal al acestuia a constat în organizarea unor legături stabile și sigure între nodurile de transmisiuni staționare și mobile, pe canale de comunicații radio, radioreleu și telefonice.

În cadrul antrenamentului, în raioanele indicate, au fost desfășurate, în secret, peste 10 noduri de transmisiuni mobile, pe baze auto. Militarii au asigurat mascarea, paza și apărarea acestora și au îndeplinit o serie de normative privind desfășurarea și punerea în funcțiune a stațiilor radio, precum și stabilirea comunicațiilor cu nodurile staționare, în toate gamele de frecvență.

Pentru îndeplinirea misiunilor de instrucție și antrenament, transmisioniștii au întrebuințat stațiile radioreleu R-419L și R-409, stații radio R-140, precum și comutatoare telefonice P-206 Protey.

Potrivit reprezentanților Regiunii Militare Vest, echipajele nodurilor de comunicații mobile au demostrat un nivel ridicat de profesionalism și de pregătire pentru îndeplinirea misiunilor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Antrenamentul de comunicații a fost desfășurat la nivelul Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Sankt Petersburg din cadrul Regiunii Militare Vest, fiind implicate structurile de transmisiuni ale armatei, diviziilor, regimentelor și bazelor de aviație. Acestea sunt executate periodic și vizează perfecționarea deprinderilor militarilor în întrebuințarea tehnicii de comunicații din dotare.

Pentru asigurarea comunicațiilor, în subordinea armatei se află Centrul 213 Conducere – Khvoiny (Sankt Petersburg), iar în structura regimentelor de aviație este constituit câte un batalion de asigurare radiotehnică și comunicații.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s