În Federația Rusă, a fost produs primul compartiment-motor pentru noile bombardiere strategice Tu-160M2

Gazeta Pista de decolare a Întreprinderii de Aviație V.P. Chkalov din Novosibirsk, filială a companiei Sukhoi, a informat, pe 07.10.2019, că, la sfârșitul lunii septembrie, societatea a finalizat producerea primului compartiment-motor pentru bombardierul strategic Tu-160M2.

Acesta a fost pregătit pentru transferul la Întreprinderea de Aviație V.P. Gorbunov din Kazan, filială a companiei Tupolev, care va asigura producerea în serie a noilor avioane.

Pe 25 ianuarie 2018, Ministerul rus al Apărării a încheiat, în prezența președintelui rus, Vladimir Putin, cu compania Tupolev, un contract, în valoare de 160 de miliarde de ruble, pentru construirea, până în anul 2027, a zece bombardiere noi Tu-160M2.

Potrivit datelor publice, primul abor al noului avion este planificat pentru anul 2021, iar începerea livrărilor pentru 2023.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, compartimentul-motor este destinat primului avion Tu-160M2 din producția de serie.

La sfârșitul anului 2018, prototipul avionului Tu-160M2 a fost transferat la stația de teste de zbor. Până în prezent, reprezentanții ruși nu au anunțat efectuarea primului zbor cu acesta.

În luna ianuarie 2019, în timpul unei vizite la întreprinderea din Kazan a ministrului rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, s-a anunțat că, până în anul 2023, Forțele Aerocosmice vor primi patru avioane noi Tu-160M2.

În perspectivă, reprezentanții militari ruși intenționează să achiziționeze aproximativ 50 de bombardiere strategice noi de tip Tu-160M2.

În prezent, Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse dispune de 16 bombardiere strategice de tip Tu-160. Acestea sunt incluse în dotarea unui regiment de aviație al Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels.

Probabil, cu noile bombardiere Tu-160M2 va fi formată încă o escadrilă a regimentului de aviație dislocat pe aerodromul din Engels (regiunea Saratov).

Împreună cu bombardierele strategice Tu-95MS, avioanele Tu-160 formează componenta aeriană a Forțelor Nucleare Strategice ale Federației Ruse. Acestea sunt dotate cu rachete de croazieră H-101 și H-102, cu ogive convenționale și nucleare.

Pentru prima dată în istoria Federației Ruse, bombardierele strategice rusești au fost întrebuințate împotriva militanților, în timpul operației militare din Siria.

Sursa: bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s