Avioane de vânătoare-interceptare de tip MiG-31BM din centrul Federației Ruse au exersat lupta în stratosferă

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 08.10.2019, o patrulă de avioane supersonice de vânătoare-interceptare MiG-31BM aparținând regimentului de aviație din Perm a îndeplinit misiuni de interceptare a adversarului convențional, la altitudini de 15.000 de metri.

În cadrul verificării forțelor aflate în serviciul de luptă, echipajele avioanelor Mig-31BM au fost alertate și ridicate în aer. În câteva minute, aflate la o altitudine de 15.000 de metri și zburând cu o viteză de 2.500 de kilometri pe oră, avioanele au desfășurat activități de căutare, interceptare, escortare și distrugere a adversarului, simulând lansarea de rachete cu rază mare de acțiune. De asemenea, în timpul îndeplinirii misiunilor de instrucție și luptă, echipajele au evoluat în mod independent, fără implicarea mijloacelor de apărare antiaeriană de la sol.

Avionul supersonic MiG-31 este singurul avion de vânătoare din istoria Forțelor Aeriene sovietice și ruse, care a fost denumit, în mod oficial, “navă aeriană”. Aeronava este destinată pentru interceptarea și distrugera țintelor aeriene, inclusiv a rachetelor de croazieră și balistice, la altitudini extreme de mici, medii și mari, în situații meteorologice normale sau complexe.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de vânătoare-interceptare MiG-31BM aparțin Regimentului 764 Aviație de Vânătoare – Perm, dislocate pe aerodromul Bolshoe Savino. Regimentul face parte din Divizia 21 Aviație Mixtă – Chelyabinsk din cadrul Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Ekaterinburg și este structurat în două escadile de aviație de vânătoare. În dotarea acestora se află avioane de vânătoare interceptare MiG-31, în diverse versiuni (MiG-31, MiG-31BM, MiG-31BS, MiG-31BSM și MiG-31D3).

Regimentele de aviație din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt structurate în escadrile (minim două, maxim patru), care includ patrule și celule de aviație. De regulă, o escadrilă standard este formată din 12 avioane, însă acesta poate să aibă și mai puține aeronave (în cazul bombardierelor strategice 8-10) sau chiar mai multe (în cazul elicopterelor, până la 20). O patrulă include trei sau patru avioane, iar o celulă două aeronave.

Avionul de vânătoare-interceptare MiG-31 este unul dintre avioanele rusești capabile să zboare la mare altitudine, având un plafon practic de zbor de până la 21.500 de metri. În anul 2017, postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu un avion MiG-31, care a zburat la granița Cosmosului, la aproximativ 21.000 de metri. Materialul poate fi viziualizat la adresa:

https://www.youtube.com/watch?v=IPjnvrJIRBM.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s