Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord efectuează o escală în portul Pireu din Grecia

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, începând din 08.10.2019, crucișătorul Mareșal Ustinov efectuează o escală în Portul grecesc Pireu din Marea Egee. La sfârșitul lunii septembrie, în același port s-au aflat și navele auxiliare ale Flotei de Nord care asigură marșul crucișătorului, respectiv remorcherul de salvare SB-406 și petrolierul Viazma.

În mod tradițional, escala marinarilor ruși va dura trei zile. Pe timpul acesteia, conducerea navei va avea întâlniri protocolare cu reprezentanții administrației portului și ai municipalității.

De asemenea, crucișătorul Mareșal Ustinov va fi vizitat de reprezentanți ai corpului diplomatic al Federației Ruse.

Echipajul navei va completa rezervele de apă potabilă și alimente. Pentru marinarii ruși sunt organizate excursii și activități culturale.

După încheierea vizitei în Grecia, crucișătorul va continua să îndeplinească misiuni în Marea Mediterană, în cadrul marșului de lungă durată.

Crucișătorul Mareșal Ustinov, însoțit de cele două nave auxiliare, a intrat în acvatoriul Mării Mediterane pe 22 august. Marinarii Flotei de Nord au executat o serie de exerciții și au vizitat Algeria, Egiptul și Turcia, iar navele auxiliare au efectuat escale în Cipru și Grecia.

Navele au plecat din Baza Navală principală a Flotei de Nord din Severomorsk pe 03 iulie, pentru participarea la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg. După paradă, echipajul crucișătorului a participat la exercițiul Scutul oceanului-2019 al Forțelor Navale ale Federației Ruse.

De la plecarea din Severomorsk și până în prezent, navele au parcurs 16.000 de mile marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord îndeplinește misiuni în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană a Forțelor Navale ale Federației Ruse, asigurând, probabil, și conducerea acesteia.

Remorcherul de salvare SB-406 și petrolierul Viazma au început, tot pe 08.10.2019, o escală în portul Limassol din Cipru. Acestea își vor complete rezervele de apă potabilă, carburanți și alimente și vor efectua lucrări planificate la partea materială. Pentru cele două nave este deja a doua escală efectuată în timpul marșului în portul Limassol.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s