Aproximativ 70 de avioane din vestul Federației Ruse au fost redislocate de pe aerodromurile de bază

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 09.10.2019, în cadrul unei verificări de control, în șase regiuni din vestul țării, câteva zeci de avioane de luptă ale Forțelor Aerocosmice au desfășurat acțiuni în urma unui atac inopinat al adversarului asupra aerodromurilor de dislocare permanentă.

“În cadrul verificării, conducerea Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și o serie de unități militare de aviație au îndeplinit misiuni de scoatere a regimentelor de aviație de pe aerodromurile de dislocare permanentă”, se arată în comunicatul de presă citat de agenția Interfax.

În același timp, “au fost desfășurate activități ale escadrilelor aflate în situații de urgență, în timpul unui atac executat la decolare de către un adversar aerian, după care au început să îndeplinească misiuni de instrucție și luptă”, a informat Statul major al Regiunii Militare Vest.

De asemenea, s-a precizat că “echipajele avioanelor Mig-29SMT, MiG-31BM, Su-34, Su-27, Su-30SM și Su-35 vor îndeplini misiuni de pe aerodromurile de rezervă și operative pentru realimentare, aprovizionare a avioanelor cu muniții, organizarea pazei și apărării aerodromului, precum și de întrebuințare a mijloacelor individuale de protecție, în condițiile folosirii de către adversar a mijloacelor de distrugere în masă”.

“Piloții vor efectua zboruri pe timp de zi și pe timp de noapte și vor desfășura activități de întrebuințare a mijloacelor de distrugere de aviație în poligoane”, au menționat reprezentanții Statul major al Regiunii Militare Vest.

Potrivit datelor furnizate de aceștia, la verificarea de control participă aproximativ 70 de echipaje ale avioanelor dislocate în Regiunile Leningrad, Voronezh, Kursk, Nyzhniy Novgorod și Tver, precum și din Republica Karelia. Sunt implicați, de asemenea, aproape 1.000 de militari aparținând personalului navigant și tehnic.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La verificarea finală asupra nivelului de pregătire pentru luptă pe anul de instrucție 2019 desfășurată în Regiunea Militară Vest participă forțele și mijloacele Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Sankt Petersburg.

În structura acesteia se află o divizie de aviație mixtă (Divizia 105 Aviație Mixtă – Voronezh), care include cinci regimente de aviație și o escadrilă independentă, dislocate pe aerodromurile Baltimor din Voronezh (Regiunea Voronezh), Shatalovo din Regiunea Smolensk, Besovets din Petrozavodsk (Republica Karelia), Khotilovo din Regiunea Tver, Khalino din Regiunea Kursk și Levashovo din Regiunea Leningrad.

Probabil, activitățile vor dura până la sfârșitul săptămânii.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s