În cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, a fost executat un exercițiu de luptă antisubmarin

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 09.10.2019, în cadrul unui exercițiu desfășurat în acvatoriul Mării Negre, submarinul Kolpino a executat misiuni de ieșire de sub urmărirea navelor mici antisubmarin Kasimov și Suzdalets.

Potrivit planului exercițiului, echipajul unui elicopter Ka-27PL al Aviației navale a FRMN a descoperit un submarin, în momentul în care acesta a ieșit din imersiune la suprafața apei, pentru controlul comunicațiilor.

În vederea distrugerii acestuia, elicopterul a transmis coordonatele grupului tactic de nave antisubmarin, care a sosit în raionul de acțiune al submarinului și a stabilit contactul hidroacustic cu acesta.

După mai multe ore de încercări, submarinul a reușit să iasă de sub urmărirea navelor antisubmarin și să-și îndeplinească în continuare misiunile.

Anterior, peste 10 nave de luptă și auxiliare ale FRMN au ieșit pe mare pentru desfășurarea de exerciții în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

Exercițiile vor dura până pe 11 octombrie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele de luptă și auxiliare ale FRMN, între care se află și fregata Amiral Essen, au ieșit pe mare pe 07.10.2019.

În cadrul activităților de pregătire pentru luptă, pe 08.10.2019, echipajul fregatei Amiral Essen a desfășurat un antrenament de respingere a unui atac aerian. Rolul adversarului a fost jucat de un avion de bombardament de tip Su-24M aparținând Aviației navale a FRMN.

Activitățile se desfășoară în cadrul verificării finale a nivelului de pregătire pentru luptă al Trupelor Regiunii Militare Sud pe anul de instrucție 2019.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s