În Armenia, se desfășoară un exercițiu tactic comun ruso-armean, la nivel batalion

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 09.10.2019, în cadrul unui exercițiu tactic ruso-armean cu dublă partidă, la nivel batalion, piloții Aviației Terestre din cadrul Bazei Aeriene ruse Erebuni din Armenia au executat un atac aerian asupra unor obiective ale adversarului convențional, în poligonul montan intercategorii Bagramian.

În cadrul unui exercițiu tactic de zbor, echipajele elicopterelor Mi-24P și Mi-8-MTV au executat lansări de rachete nedirijate și trageri cu puștile de aviație asupra unor tipuri diferite de ținte, aflate la distanțe cuprinse între 1.000 și 3.000 de metri.

Echipajele elicopterelor au distrus țintele, care imitau baterii de artilerie și coloane de tancuri ale adversarului convențional.

Personalul navigant a primit coordonatele țintelor de la navigatorii de aviație înaintați, care desfășoară misiuni în interesul comandanților subunităților implicate în luptă.

La îndeplinirea misiunilor de instrucție și luptă, în spațiul aerian al Armeniei s-au aflat aproximativ 20 de elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre a Regiunii Militare Sud și Ministerului armean al Apărării.

La exercițiul tactic, ce va dura până pe 13 octombrie și se desfășoară sub conducerea comandantului marii unități ruse și comandantului Grupării de forțe întrunite, participă peste 1.500 de militari și peste 500 de unități de tehnică militară, între care mașini de luptă ale infanteriei, tancuri, transportoare blindate, complexe moderne de cercetare, conducere și comunicații, elicoptere, avioane de vânătoare și avioane de asalt.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Baza Militară 102 din cadrul Regiunii Militare Sud este dislocată în localitățile Erevan și Ghiumri din Armenia. Aceasta este de nivel brigadă de infanterie moto întărită, având în compunere nouă batalioane, șase divizioane, șase companii și patru plutoane.

În subordinea bazei, se mai află și o serie de alte structuri formate din forțe și mijloace detașate din sudul Federației Ruse. Este vorba despre Baza 3624 Aeriană – Erebuni (Erevan), Regimentul 988 Apărare Antiaeriană – Ghiumri (un divizion S-300V4 și un divizion Buk-M1-2), o baterie de rachete Iskander-M și o companie de cercetare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s