Noul submarin rusesc Petropavlovsk-Kamchatsky a încheiat testele de stat

Serviciul de presă al Șantierului Naval al Amiralității din Sankt Petersburg a informat, pe 11.10.2019, că submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky, primul submarin Proiect 636.3 destinat Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP), a încheiat etapa navală a testelor de stat.

“Submarinul a încheiat programul de teste, inclusiv scufundările planificate. Toate sistemele acestuia au lucrat normal, confirmând caracteristicile tehnico-tactice declarate”, se arată în comunicatul de presă.

Testele de stat ale submarinului au durat o săptămână. Submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky a ieșit pe mare pe 04 octombrie și s-a întors în șantier pe 10 octombrie.

Acum, pe submarin se desfășoară o revizie, care va fi urmată de o finisare fină. În acest timp, Comisia de stat va trece la redactarea actului de recepție.

Testele de uzină ale noului submarin s-au desfășurat în perioada august-septembrie 2019.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Testele de stat ale submarinului B-274 Petropavlovsk-Kamceatsky au fost extrem de scurte, durând doar o săptămână. Se pare că autoritățile ruse se grăbesc să introducă submarinul în dotarea FROP în cursul anului 2019. Probabil, acesta va fi livrat beneficiarului în luna decembrie.

Submarinul este primul dintr-o serie de șase submarine destinate FROP. În afară de acesta, alte trei submarine Proiect 636.3 (Vokhov, Magadan și Ufa) se află în diverse stadii de contrucție, iar pentru ultimele două, din care unul se va numi Mozhaysk, au fost semnate contractele de producție.

Este planificat ca cele șase submarine să fie livrate flotei până în anul 2022.

Anterior, Șantierului Naval al Amiralității a produs șase submarine de acest tip pentru Flota rusă din Marea Neagră.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s