Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au executat un zbor de patrulare deasupra Mării Japoniei

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 22.10.2019, două bombardiere strategice Tu-95MS au executat un zbor planificat deasupra apelor neutre din Marea Japoniei, Marea Galbenă și Marea Chinei de Est.

În timpul zborului, avioanele Aviației cu rază lungă de acțiune au fost escortate de avioane de vânătoare Su-35S și de un avion AWACS de tip A-50 al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele strategice rusești au fost însoțite de celule de avioane de vânătoare F-15 și F-16 ale Forțelor Aeriene ale Coreii de Sud și F-2 ale Forțelor Aeriene ale Japoniei.

Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse desfășoară în mod regulat zboruri de instrucție, în strânsă concordanță cu regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional, fără să încalce frontierele altor state.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice Tu-95MS participante la misiunea de patrulare aparțin unui regiment de aviație de bombardament din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka din Regiunea Amur.

Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse are în dotare 60 de avioane de tip Tu-95MS, împărțite între bazele aeriene de la Engels (Regiunea Saratov) și Ukrainka.

Bombardierele Tu-95MS sunt exploatate în Federația Rusă în două versiuni: Tu-95MS-6 și Tu-95MS-16. În prezent, versiunea Tu-95MS-16 este modernizată sub denumirea de Tu-95MSM. La această dată, între cele 60 de bombardiere strategice Tu-95MS se află, practic, 46 de aeronave Tu-95MS și 14 Tu-95MSM.

În anul 2018, Aviația cu rază lungă de acțiune a primit patru avioane modernizate Tu-95MSM. Acestea pot să poarte sub aripi opt rachete de croazieră de tip H-101 și H-102, cu ogive convenționale sau nucleare.

Trebuie remarcat faptul că, înaintea misiunii de patrulare din estul Federației Ruse, două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat un zbor de la baza aeriană Engels până în Republica Sud-Africană. În dimineața zilei de 22.10.2019, acestea au aterizat la Baza Aeriană Waterkluf din capitala Africii de Sud, Pretoria.

Anterior, în Africa de Sud au sosit două avioane militare de transport rusești de tip Il-62 și An-124 Ruslan, pentru pregătirea vizitei bombardierelor strategice.

Avionul Il-62 a efectuat un zbor, fără aterizare, de la baza aeriană Engels până în Africa de Sud, prin spațiile aeriene ale Turciei, Egiptului, Sudanului, Etiopiei, Kenyei, Tanzaniei și din Zimbabwe. Avionul An-124 Ruslan a decolat de la baza aeriană Hmeimim din Siria și s-a deplasat, practic, pe același traiect de zbor.

Probabil, bombardierele Tu-160 au zburat deasupra apelor neutre ale Oceanului Atlantic.

Surse: mil.ru, tass.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s